VJEČNI KENZO

Zašto je ovim kreacijama tako teško odoljeti

30.03.2013 u 11:50

Bionic
Reading

Dizajnerski duo Open Ceremony, Hubert Leon i Carol Lim prije tri sezone preuzeli su modnu kuću Kenzo i pokazali kako su povjerenje itekako zaslužili

Džungla, tropi, Azija i odlasci na safari inspirirali su Huberta Leona i Carol Lim, dizajnerski duo Open Ceremony, koji je u tek nekoliko sezona u slavni Kenzo uspio unijeti novu energiju i svježinu.

Leon i Lim zadržali su multifunkcionalnost odjevnih predmeta po kojima je ovaj brend poznat, a utilitarnost su nadogradili senzualnim i pomalo lepršavim krojevima koji su omekšali siluetu.

Pažljivo skrojeni sakoi i hlače pokazali su kako je ovom dvojcu kvaliteta i dalje na prvom mjestu, a prijeko potreban dašak boja postignut je korištenjem printova - šareni i pomalo psihodelični uzorci životinjskih krzna, maskirnih uniformi i slika krajolika u kombinaciji su predstavili zaigranu i veselu kolekciju.

Upravo su krojevi ono što je Leonu najvažnije - korisni dodaci odjeći i precizni rezovi uzorka preko jednobojnog sakoa pokazali su kako se doista radi o djelu perfekcionista. Leon i Lim uspjeli su njujorški 'kul' preseliti na ulice Pariza i učiniti ga privlačnim svakoj fashionistici francuske modne metropole, a ovom kolekcijom pokazali su kako su doista na pravom putu da stvore novi brend - i dizajnerski i marketinški.

Prevladavale su duge ljetne haljine, kombinezoni i bluze, a ljubiteljice casuala oduševila je nosivost i jednostavnost predstavljenih kreacija.