PREBRZI OPORAVAK

Zašto je odletio drugoj odmah nakon prekida?

06.06.2012 u 14:49

Bionic
Reading

Vaša se veza raspala, vi ste se zato raspali do nano čestica, a on je sretno odletio u naručje druge. Proučite u čemu je trik

Zašto muškarci tako brzo nakon prekida završe u zagrljaju druge žene? Potpuno razumljivo, vjerojatno mislite da to ima veze s činjenicom da nije puno ulagao u odnos s vama. Jednostavno ćete zaključiti kako brzina kojom je našao drugu

pokazuje da mu prekid vaše veze nije ništa značio i da su svi njegovi osjećaju bili lažni. Iako su te pretpostavke logične, mogli biste, ipak, biti potpuno u krivu, piše David M. Matthews, autor knjige 'Every Man Sees You Naked: An Insider's Guide to How Men Think' za stranicu Yourtango.com.

Naime, kad muškarac emocionalno ulaže u vezu, njegovi su osjećaji duboki kao vaši, bez obzira pokazuje li ih sada ili kasnije. Kada se veza u koju je ulagao osjećaje raspadne, to u njemu uzrokuje veliku emocionalnu prazninu. Za razliku od žena, muškarcima često nedostaje podrška socijalne mreže koja ženama služi kao plutača u razdobljima boli i tuge. Za razliku od žena, oni ne mogu plakati svojim prijateljima ili tražiti utjehu od mame.

Kad biste mislili da je takva vrsta ponašanja prihvatljiva, sudjelovali biste u njoj. No muškarci su previše svjesni toga da društvo misli kako trebaju stoički i na nogama pretrpjeti prekid te da bi kršenje tih 'muških pravila' moglo izazvati ismijavanje, sažaljenje i ozbiljno ruganje njegovih muških kamarada. Što može muškarac učiniti kad je povrijeđen, ali to ne može nikome reći? Tugovanje će ga dovesti samo do konzumiranja velikih količina Jack Danielsa koji će samo kratkoročno otupjeti njegovu bol. Shvaćajući da mu je dostupan ograničen broj opcija, mora brzo krenuti dalje da bi popunio vakuum nastao smrću njihove prijašnje veze.

To čini tražeći nekoga na koga bi fokusirao svoju emocionalnu i seksualnu pažnju. Što prije, to bolje, jer mu nova žena koja liječi njegove rane dopušta da se vrati u poziciju kad je bio čvrsta i stabilna osoba koja ima kontrolu nad sobom i svojim osjećajima. S njom pod rukom, čini mu se da je red ponovno uspostavljen i da svijet funkcionira po poznatim pravilima.

Brzina kojom se muškarac kreće dalje od gorkog prekida veze do nove ljubavi proporcionalna je boli koju osjeća. Ukratko: što ga više boli, brže će završiti s drugom!
Ako vidite, dakle, svog bivšeg u zagrljaju s drugom samo par dana nakon prekida, nemojte ga otpisati kao bezdušnog gada. Pokušajte shvatiti da je i on bio duboko povrijeđen brodolomom vašeg odnosa i da sada radi najbolje što može kako bi izliječio slomljeno srce.

Razumijevajući njegov mehanizam, mirna srca možete otići kući, škarama izrezati njegovu glavu sa zajedničkih fotografija i spaliti ih na roštilju. On se s tugom nosi na jedan, a vi na drugi način. Tko sam ja da ti sudim?