AH, TI PODOČNJACI

Zašto izgledamo loše nakon neprospavane noći?

07.04.2014 u 12:18

Bionic
Reading

Nedavno je objavljena studija u časopisu Sleep koja tvrdi da zbog nedostatka sna oči postaju crvenije i natečenije, a kapci se više spuštaju i s vremenom nastaje više bora

U međuvremenu je druga studija pokazala da izgledamo ljepše i energičnije ako odspavamo osam sati, u usporedbi s onima koji spavaju manje.

Nakon neprospavane noći mnoge muče i crni kolutovi oko očiju. Doktor Sherrif F. Ibrahim sa sveučilišta Rochester objašnjava za Huffington Post kako je to povezano s nakupljanjem tekućine u tim predjelima jer je koža ispod oka i na vjeđama najtanja na cijelom tijelu i svaka promjena se jako vidi.

Zbog toga će se odmah vidjeti promjena na koži bilo da je uvjetovana dehidracijom, bilo primjerice soli ako ste večer prije jeli obilan i zasoljen obrok. Zbog toga se ujutro možete probuditi s omraženim 'vrećicama' ispod očiju.

Osim neispavanosti ili načina prehrane, na to bitno utječe i način na koji ste proveli noć. Nakon izlaska, alkohola i neprospavane noći sigurno ćete izgledati puno lošije nego da ste samo dugo gledali televiziju. Ako imate ovakav problem, ne preostaje vam drugo nego da se držite zdravijeg načina života i redovno spavate osam sati.