SASVIM NEPRIKLADNO

Zar Kate Middleton ima samo jedne cipele?

08.06.2012 u 10:12

Bionic
Reading

Vojvotkinja od Cambridega, Kate Middleton, mnogima je postala modni uzor, a mnogi je već sada nazivaju jednom od najutjecajnijih modnih ikona. Premda su joj haljine i opravice za gotovo svaku prigodu besprijekorne, Kate se ne odriče jedne stvari – pomalo staromodnih cipela na petu koje nosi u gotovo svim prigodama

Iako za haljine često vrlo ženstvenog kroja i duljine do koljena, ponekad ukrašene čipkom, Kate dobiva same pohvale, mnogima nije promaknulo kako Kate baš i nije spremna na modnu igru kada su u pitanju cipele. Naime, vojvotkinja od Cambridgea doslovno se ne odvaja od od štikli s tankom platformom, lagano lakiranih i boje kože koje nose dizajnerski potpis LK Benetta.

Nosila ih je na proslavi 90. rođendana princa Phillipa, na vjenčanju Zare Phillips, za vrijeme posjete bolnici Royal Marsden u Londonu. Samo za vrijeme njezine posjete Kanadi Kate je u tim cipelama viđena šest puta, a odjenula ih je i za plovidbu Temzom u sklopu jedne u nizu proslava povodom kraljičinog dijamantnog jubileja kombinirajući ih s 'nesretnom' crvenom haljinom. Iste cipele Kate je obula i dan kasnije, povodom svečane mise u katedrali St. Paul.

Inače poznata kao ljubiteljica modnih brandova ulične mode koja tek ponekad posegne za skupocjenom haljinom dizajnera poput Alexandera McQueena, kako piše Daily Mail, Katein izbor cipela je sasvim neprikladan, a mnogi se pitaju je li si Kate možda kupila i desetak pari istih cipela ili su pak tako kvalitetne da nikada ne izgledaju iznošeno.

Lakirane salonke u boji kože s malenom platformom nose dizajnerski potpis LK Benetta, a cijena mi je 185 funti, odnosno oko 1.730 kuna. Cipele proizvedene 2009. godine očito su jako udobne, usprkos peti od kojih desetak centimetara, jer Kate se od njih doslovce ne odvaja.