ČUDNI PRIORITETI

Zar je moguće da nas ovo veseli više od seksa?

26.09.2013 u 08:35

Bionic
Reading

Čista kuća više nas veseli od seksa i godišnjeg odmora, a nered iritira više od prometnih gužvi i telefonske glazbe na čekanju

Miris ulaštenih podova i svježe plahte... Što bi moglo biti bolje do toga? Za većinu nas, vrlo malo, pokazuje anketa provedena u Velikoj Britaniji: radije ćemo imati uredan dom nego ići na godišnji odmor, družiti se ili čak voditi ljubav s partnerom.


Prema anketi, 36 posto ispitanika reklo je kako je uredan dom njihov najveći užitak, u usporedbi sa 34 posto kojima je to godišnji odmor, 18 posto onih kojima je draži seks te 11 posto kojima je na prvom mjestu dobar večernji provod, piše MailOnline.

Anketa je i pokazala da nas nered više iritira od prometne gužve, telefonske glazbe kad vas netko stavi na čekanje ili kazni za parkiranje. No dok je cijela obitelj uživa u plodovima čišćenja, taj posao i dalje pada uglavnom na žene koje tjedno troše prosječno šest sati više na kućanske poslove od muškaraca.

Žene čiste kuću 17 sati tjedno - više od dva puna radna dana.

Rezultati pokazuju da su žene glavne kućanice u većini britanskih domova, no i da 40 posto žena ne misli da bi muškarci trebali obavljati taj posao. Posljedica je takve raspodjele poslova manje slobodnog vremena za žene u odnosu na njihove muške partnere.

Žene imaju oko 23 sati slobodnog vremena tjedno, osam sati manje od prosječnog muškarca.