NESRETNI MOTOCIKLIST

Zakočio da se ne sudari pa završio u sudaru

03.05.2013 u 12:00

Bionic
Reading

Kako idu one narodne poslovice? Nesreća nikad ne dolazi sama? Vrag znate-već-što na veliku hrpu? Kombinirajte ih s onom o kopanju jame ispod drugoga, aplicirajte temeljni poučak Murphyjevog zakona i eto vam scenarija koji za bajkera ne sluti na dobro...

Sve ove poslovice odnose se na motociklista iz Tambova koji, premda vozi sweet makinu (Honda RR, ako ne prepoznajete), ne juri, nego školski prolazi križanje. Oprezno, polako i na zeleno svjetlo skreće u Gagarinovu ulicu gdje se polukružno i posve nepropisno okreće stara Lada Samara.

Motociklist na vrijeme koči, ipak se Honda ukopava ako treba, a onda, najvjerojatnije čisto simbolično (jer ima kacigu pa se zapravo uopće ne vidi), baca gnjevan pogled prema neopreznom vozaču.

Kako karma zna ad hoc reagirati, nesretni motociklist (zbog zlih primisli na temu vozača Samare, slutimo) odmah dobiva po repu. Motocikla. Dok je on mentalno slao poruke prvom vozaču, drugi auto nalijeće straga i ruši ga na asfalt. Poučak? Nema ga. Svijet bi jednostavno bio sigurnije mjesto kad bi svi sudionici u prometu pazili što rade. Ni kriv, ni dužan ovaj bajker završio je na asfaltu zbog nepažnje dvojice vozača automobila. Srećom, brzina je bila mala i sve je prošlo bez ozlijeđenih, no zamislite što bi bilo da je motociklist stisnuo po gasu, polegao Hondu i u punoj brzini uletio u ulicu?