savjeti koji pale

Zaboravite na blijed i beživotan ten, uz ove trikove šminkanja u tren oka postići ćete nježnu preplanulost

17.03.2022 u 16:56

Bionic
Reading

Duga zima može djelovati poprilično iscrpljujuće za kožu – nepogodni uvjeti poput vjetra i hladnoće te nedostatak svjetlosti uzimaju svoj danak. Nakon zime nerijetko se suočavamo s blijedim i pomalo sivim tenom. Srećom, tu su sjajni make-up trikovi uz pomoć kojih u tren oka možete postići nježnu preplanulost

O da, blijedi ten moguće je pobijediti pomoću samo nekoliko poteza kistom za šminkanje. Uz malo bronzera, pudera i rumenila u tren oka djelovat će divno preplanulo, a vi ćete biti spremni za proljeće. Naime ovim učinkovitim make-up trikovima itekako je moguće postići blistav i svjež izgled, kakav njeguje manekenka Elsa Hosk.

Četiri koraka do proljetnog sjaja Else Hosk

  • +6
Elsa Hosk Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ravnomjerno namažite kožu

Tajno oružje vizažistica za preplanuli sjaj bez štetnih Sunčevih zraka je bronzer: mineralni puder također definira crte lica i savršeno imitira prirodnu preplanulost. No kako bi imao najbolji učinak, potrebna je ujednačena baza - laganom podlogom i korektorom prikrijte male nepravilnosti, mrlje i crvenilo na koži.

Omekšajte ten

Slavne osobe nerijetko se služe trikom s puderom koji uspješno skriva pore, a on također omogućava da se bronzer stopi s kožom. Kako biste to postigli, nanesite puder u prahu četkom po sredini lica kružnim pokretima, posebice na područja na kojima su pore proširene.

Pravilno nanošenje bronzera

Ako imate blijedu kožu, uzmite što je moguće svjetliji bronzer u prahu i nanesite ga gdje god bi vaša koža prvo pocrnila, tj. na korijen nosa, obraze, iznad obrva, na bradu i područje dekoltea. No nemojte pretjerivati, dovoljan je tek dodir. Ako se želite poigrati konturama, posegnite za bronzerom koji biste radije nanijeli ljeti, odnosno onaj nijansu tamniji - uvucite obraze i stavite bronzer u udubljenje. Zatim razmažite u smjeru vanjskog kuta oka i gotovi ste.

Selektivno nanesite highlighter i rumenilo

Ako vam je konačni izgled tena previše mat, možete se poslužiti sljedećim trikom: selektivno na lice utapkajte highlighter i kremasto rumenilo. Neka područje vrha nosa, vrh gornje usnice i sredina brade budu u svjetlijoj nijansi, tako će lice dobiti prirodan sjaj.