AH, TA TAŠTINA

Za žensko samopouzdanje ključan je fizički izgled

19.06.2009 u 11:56

Bionic
Reading

Iako pravo samopouzdanje dolazi iznutra, većina žena temelji ga na fizičkome izgledu. Samopouzdanje muškaraca pak izvire iz sređenog obiteljskog i društvenog života

Žene svoje samopouzdanje vežu uz fizički izgled, i to dvostruko više nego što to čine muškarci, pokazuje britansko istraživanje.

U odnosu na muškarce, žene imaju šest posto manje samopouzdanja koje je pod utjecajem različitih čimbenika. Dokazano je da im samopouzdanje raste kada prime kompliment vezan uz svoj fizički izgled. Muškarci svoje samopouzdanje i sreću grade na skladnoj obitelji, poslu i društvenom životu. Njima je vlastiti fizički izgled manje bitan.

Istraživanje je pokazalo da veliku ulogu u raspoloženju žena imaju dijete, odnosno broj kilograma koji su skinule. Više od 50 posto žena osjeća veće samopouzdanje nakon posjeta frizeru.

Žene svoje samopouzdanje vežu i uz zdravlje te stabilan život, ali najviše njih dobro raspoloženje veže uz fizički izgled. Psiholozi navode da je dobro paziti na fizički izgled, ali da pravo samopouzdanje ipak dolazi iznutra.