IMA NADE

Za sreću u vezi dovoljno je ovo...

22.03.2014 u 09:09

Bionic
Reading

U moru razvoda i nesretnih veza lijepo je čuti da postoje parovi koji godinama uspijevaju održati svoju vezu. Možda će nekome pomoći njihovi savjeti i želje

Autorica knjige 'Iznenađujuće tajne sretnih brakova: Bitne male stvari' (The Surprising Secrets of Highly Happy Marriages: The Little Things That Make a Big Difference) Shaunti Feldhahn proučavala je oko tisuću parova u braku i izvukla nekoliko činjenica koje su bitne za sreću u vezi.

1. Nemojte ignorirati njegov trud

Oko 72 posto anketiranih muškaraca reklo je da se bolje osjećaju ako supruga primijeti kada su u nešto uložili više truda. Njima je riječ 'hvala' kao da ste rekli 'volim te'.

2. Pohvale su bitne

Kada se družite s drugim parovima, ne dajte se uvući u vječne rasprave oko toga rade li više muškarci ili žene. Umjesto toga iskoristite trenutak i na šaljiv način pohvalite svog partnera kako se odlično snašao u nekoj situaciji i spasio stvar u posljednjem trenutku. Sve će vam se dvostruko vratiti, a i drugima ćete dati za primjer kako se ponašaju parovi u kvalitetnoj vezi.

3. Tjelesna ljubav

Možda ćete se iznenaditi, ali seks u vezi povezan je najviše s emocijama. Muškarac želi osjetiti da žena žudi za njim. Još jedno iznenađenje je ono kako muškarci žele udovoljiti svojim partnericama i zaista malo njih sebično misli samo na svoje potrebe u krevetu.

4. Usrećuje li vas?

Oko 88 posto anketiranih muškaraca reklo je da se jednostavno topi kada im partnerica kaže da je zbog njih sretna. Da ne bi bilo zabune, ne radi se o skupim poklonima, već malim svakodnevnim stvarima koje žena primjećuje i iskreno govori partneru. Dovoljan je osmijeh i zagrljaj nakon napornog radnog dana ili pak jutarnja kava vikendom.

A što usrećuje žene?

1. Drži me za ruku

Unatoč činjenici da su žene u pravilu kompliciranije polovice svake veze, gotovo sve ispitanice rekle su da su im važne obične stvari poput držanja za ruke. Takve geste podsvjesno daju signal da je između njih sve u redu te da je veza na dobru putu.

2. Mislim na tebe

Još jedna od važnih stvari su poruke ili telefonski pozivi kroz dan. Ženama je vrlo važno osjećati povezanost i kada nisu uz partnera, a jedan e-mail ili SMS sasvim je dovoljan da ispuni tu potrebu. Oko 75 posto ispitanih žena reklo je da se osjeća maženo i paženo ako im partner poklanja pažnju na ovaj način.

3. Male nježnosti

Žena voli da svi znaju kako je partneru posebna i važna. Naravno, to ne znači da ona potajno želi čuti kako on svima priča lijepo o njoj, već da to suptilno pokaže malim nježnostima dok su u javnosti, među prijateljima. Zapravo, radi se o spomenutim malim stvarima poput zagrljaja, poljupca ili držanja za ruke.

4. Posebno si zgodna danas

Jedan važan savjet svim muškarcima: nemojte nikada pretpostavljati da vaša draga zna koliko vam je lijepa - recite joj! Gotovo 76 posto žena iz studije reklo je da takav komentar ima emocionalan utjecaj na njih.