MODNI MUST HAVE

Za ovom je torbicom bila luda Carrie Bradshaw u hit seriji 'Seks i grad', a sad se taj model vratio u modu na velika vrata

06.03.2020 u 06:29

Bionic
Reading

Fasciniranost modne industrije erom 90-ih posljednjih sezona posebno je vidljiva kada je riječ o torbicama baguette siluete koje odlikuje kraći remen za nošenje na ramenu

Ovaj modni trend u potpunosti je zavladao društvenim mrežama te stajlinzima modnih influencerica i popularnih djevojaka današnjice, a da je uistinu riječ o velikom povratničkom trendu u svijetu modnih dodataka, dovoljno govori to da su poznati modni brendovi poput talijanskih modnih kuća Prada i Fendi odlučili nanovo lansirati svoje modne bestselere iz 90-ih u znaku kultnih torbica baguette siluete - baš onakve kakve je obožavala nositi glavna junakinja serije 'Seks i grad' Carrie Bradshaw.

Zahvaljujući liku Carrie, koji je utjelovila glumica Sarah Jessica Parker, Fendijeva torba Baguette učvrstila je status it torbe postavši prepoznatljiv komad i izvan modnih krugova. Koliko se svidjela kreatorima serije, dovoljno govori činjenica da joj je posvećena cijela 17. epizoda u trećoj sezoni emitiranoj 2000. godine.

Na proteklim tjednima mode gotovo da nije postojala street style zvijezda koja stajlinge na gradskim ulicama nije začinila barem jednim modelom torbice na rame, s Pradinim modelima Nylon u fokusu.

Riječ je o modelu koji je na modnoj sceni debitirao početkom 2000-ih godina, a talijanska modna kuća Prada, svjesna velike potražnje za vintage modelima, odlučila ju je ponovno uvrstiti u ponudu zadržavši joj originalan izgled koji uključuje debelu naramenicu i prepoznatljiv trokutasti metalni logotip.

Primjer renomiranih dizajnerskih imena tradicionalno su odlučile slijediti brojne high street trgovine nudeći vlastite verzije popularnih torbi iz 90-ih po pristupačnim cijenama.

  • +5
Torbe Izvor: Promo fotografije / Autor: promo