KORISNI SAVJETI

Za ove stvari pronađite mjesta u svojoj torbi za plažu

19.07.2017 u 14:57

Bionic
Reading

Godišnji odmor trebao bi biti razdoblje podređeno uglavnom opuštanju i uživanju te punjenju baterija za nove poslovne uspjehe koji slijede na jesen. Zato smo vam odlučili olakšati i sugerirati što sve nositi u torbi za plažu kako si odlazak na nju ne biste pretvorili u noćnu moru noseći ono što je potrebno, ali i ono što nije

Jedna od najvažnijih ljetnih modnih i korisnih dodataka je torba. Bilo da je slamnata, platnena ili plastična – glavno da je velika, kako bi u nju stalo sve potrebno za plažu.

1. Krema za sunčanje

Krema s visokim zaštitnim faktorom apsolutno je najvažnija stvar koja bi se trebala naći u vašoj torbi za plažu. Već dug niz godina stručnjaci savjetuju da se ne izlažete suncu bez kreme sa zaštitnim faktorom. Budući da ambalaže krema nikada nisu prevelike, ovaj bi kozmetički proizvod svakako trebao naći mjesto u svakoj torbi za plažu.

2. Dodatni kupaći kostim

Ako ste od onih koji vole provoditi cijele dane na plaži, onda će vam drugi kupaći kostim svakako dobro doći. Poznato je kako nije dobro jako dugo biti u mokroj odjeći i kako to može uzrokovati razne zdravstvene probleme. S obzirom na to da ćete se presvući u suhi kostim, bilo bi dobro da ponesete i vrećicu u koju ćete odložiti korišteni, kako cijela torba i ostatak stvari u njoj ne bi bili mokri.

3. Sunčane naočale

Prikladno godišnjem dobu i većini sunčanih dana, na plaži će vam stalno trebati sunčane naočale. Osim što će zaštititi vaše oči i pružiti vam bolji vid, bez naprezanja, one su izvrstan modni dodatak bez kojeg danas malo tko odlazi na more.

4. Kozmetička torbica

Svakoj je ženi uvijek potrebna kozmetička torbica koja će sadržavati one najvažnije proizvode u slučaju nužde, pa ju ne bi trebalo izostavljati ni iz torbe za plažu. Kozmetička torbica neće oduzeti mnogo mjesta, a u njoj bi se svakako trebali naći higijenski ulošci ili tampon, vlažne maramice, maleni češalj za kosu, flasteri i balzam za usne.

5. Knjiga ili časopis

Dugotrajno sunčanje i izležavanje, pogotovo nakon nekoliko dana, zna dosaditi pa je dobro ponijeti neko zabavno štivo koje vas opušta, aktualni magazin ili novine koji će vas malo zabaviti.

6. Termalna voda

Posljednjih sezona termalne vode u spreju doživjele su svoj procvat. One vam jako dobro služe za osvježenje lica i tijela u izrazito vrućim trenutcima, ali i umiruju kožu nakon crvenila i uboda. Budući da dolaze u bočicama s raspršivačem, iznimno su praktične, a pritom i lagane za nošenje, pa neće biti prevelik teret na vašem ramenu.

7. Ručnik za plažu

Uz kremu za sunčanje, ovaj vam je predmet možda najpotrebniji u torbi za plaži. Pobrinite se da bude dovoljno velik kako biste prilikom sunčanja bili što ležerniji. Dobro je ponijeti i mali dodatni ručnik, kojim ćete se obrisati nakon tuširanja na plaži.

8. Gumica ili kopča za kosu

Možda će vam se ovo činiti smiješno, ali žene s dugom kosom itekako znaju koliko može biti iritantno kada shvate da ovaj banalan kozmetički predmet nemaju kraj sebe. Prilikom ljetnih vrućina, kada se više znojimo, uvijek radije podižemo kosu u rep ili punđu, a isti je slučaj i na plaži, stoga ne zaboravite ubaciti u vašu torbu gumicu ili kopču za kosu.

9. Bočica vode

Voda je neophodna na suncu. Što hladniju bočicu vode spakirajte i ponesite kako biste se na visokim temperaturama i ležanju na suncu mogli okrijepiti te kako ne biste dehidrirali.

10. Mini novčanik

Na plažu ne morate nositi cijeli novčanik sa svim karticama i iskaznicama, ali nešto novca će vam uvijek zatrebati, zato ga spremite u malu krpenu torbu ili mini novčanik.