VIŠE OD TUŠ-KUPKE

Za dobar početak dana i još bolji odlazak u noć

22.10.2010 u 14:50

Bionic
Reading

Osim higijenskih i njegujućih svojstava, od gela za tuširanje očekujemo trenutačno osvježenje, ali i razbuđivanje uspavanog libida!

Ni tuš-kupke nisu više što su nekad bile. U najnovijoj liniji Bourjoisovih gelova za tuširanje pet je kupki provokativnih imena, od kojih je najintrigantniji 'Déshabillez-moi!', odnosno 'Skini me!', na kojem također piše 'gel za tuširanje i afrodizijak'. U čemu je stvar? U ekstraktu đumbira, čiji miris djeluje vrlo stimulativno, a podjednako je poticajna i senzualna tekstura te mirisni koktel ylang ylanga i začina. Bez brige, to što ova kupka ima i afrodizijačke moći ne znači da nema i hidratantno-njegujuća svojstva, štoviše.

Na tržištu gotovo da nema tuš-kupke koju, osim osnovne funkcije čišćenja kože, ne krasi i sposobnost pojačanog hidratiranja i hranjivog djelovanja na površinski sloj epiderme. Život u jesensko-zimskim uvjetima ima neugodnu naviku da tijelo pretvori u isušen pejzaž koji pod prstima ostavlja dojam kartonske površine. Zašto dolazi do toga?
Pojednostavljeno rečeno, snižavanjem temperature dolazi do sužavanja krvnih žila jer cirkulacija prelazi na 'antifriz način rada' kako bi unutarnji organi ostali na toplome. Izravna posljedica prelaska organizma na 'zimske uvjete rada' je usporavanje metabolizma kože, što podrazumijeva isporučivanje manje hranjivih tvari za najudaljeniji organ. Zato je pojačano perutanje i gomilanje odumrlih stanica na površini tijela logična posljedica tih promjena.

Ne morate biti ni biolog ni dermatolog da biste znali kako je dolazak jeseni pravi trenutak za pojačanu brigu oko sve isušenije i iritacijama sklone kože, koja nam se katkad zna učiniti tako 'tijesna' da bi mogla popucati po 'šavovima'. A kožnu havariju možete izbjeći već i samim odabirom kvalitetne tuš-kupke.