modni trend

Modni ulov koji se ovo proljeća itekako isplati: Kožni sako nosiv je uz sve i u svakoj prilici, a ove sezone viđat ćemo ga posvuda

24.02.2022 u 09:15

Bionic
Reading

Vrijeme zimskih kaputa i udobnih džempera bliži se kraju, a na modnu scenu stupaju prijelazne jakne, dovoljno tople za još uvijek prohladne dane, ali stilski vrlo upečatljive. Model s kojim je nemoguće pogriješiti i koji će biti daleko najpoželjniji ove sezone je sako od (umjetne) kože

Mnogi vrlo klasični i nenametljivi modni komadi jednostavno puno bolje izgledaju u koži. Kožni komadi u stilu, svestranosti i mogućnostima kombiniranja dominiraju nad ostalim, sličnim odjevnim predmetima. Proljeće je sezona dominacije prijelaznih jakni, a ove godine posebno je popularan jedna stil – sako od umjetne kože, nosiv uvijek i sa svime.

Vrlo cool modeli od umjetne kože sveprisutni su u dizajnerskim kolekcijama za proljeće i ljeto 2022. godine, a ovog proljeća žele ih baš svi u ormaru. Jedna od najboljih karakteristika kožnih komada je činjenica da uvijek uspijevaju spojiti eleganciju i cool izgled te tako osigurati moderan i urban izgled. Kožni sako je posebno svestran komad jer se u hladnijim danima može nositi kao dodatni sloj ispod kaputa, a u toplijim danima kao jakna preko majice ili haljine.

Nosivost i svestranost sakoa naglašen je dostupnosti ovog komada u svim mogućim varijantama: bilo u šarenoj ili crnoj, mat ili sjajnoj varijanti, s gumbima ili remenom.

  • +9
Kožni sakoi Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Kako kombinirati kožni sako s ostatkom garderobe?

Odgovor je vrlo kratak i jednostavan: nosite ga sa svime i u baš svakoj prilici. Za elegantan dnevni stajling odlično će se spojiti s još uvijek trendi slip haljinom, za poseban efekt birajte kontrastne boje sakoa i haljine.

Kombinirajte ga i s neizbježnim modelom ove sezone – hlačama visokog struka, za posebno profinjen izgled birajte komade sličnih boja i tonova. Vrlo elegantno će izgledati kombinacija u tonovima bež i svijetlo smeđe boje, a uz vestu ispod sakoa imat ćete svršen dnevni stajling, a za večernji izlazak samo je zamijenite s trendi topom.

Traperice i sako uvijek su dobra kombinacija, a ako želite biti elegantni birajte modele širih nogavica te cipele na petu. Za sportski look tu su vječne i omiljene tenisice koje možete spojiti kako s trapericama tako i sa suknjom. Kožni sako odlično će se snaći u obje kombinacije.