(PRE)STROGA DIJETA

Yasmin Le Bon: 'Bila sam ovisna o vježbanju'

11.05.2011 u 10:17

Bionic
Reading

'Bila sam ovisna o vježbanju i živjela sam na jednom pecivu', priznaje Yasmin Le Bon, jedna od najbolje plaćenih modela osamdesetih godina i supruga Simona Le Bona, pjevača grupe Duran Duran

Karijera manekenke Yasmin Le Bon cvjeta i u njezinoj 46. godini: ove sezone nosi Moschinovu ljetnu kampanju i radi za londonsku marku Issa. U nedavnom intervjuu, koji prenosi Daily Mail, ova britansko-iranska ljepotica otkriva kako je u višegodišnjoj karijeri usvojila nezdrave navike, od opsjednutosti vježbanjem (čučnjeve, kaže, još radi i dok kuha) do ozbiljnog izgladnjivanja kada bi nekoliko dana živjela na samo jednom pecivu.

Bivša kraljica modnih pista i majka troje djece, gospođa Le Bon izgleda mladoliko i lako je se može zamijeniti 21-godišnjom kćeri Amber koja je u modnu industriju krenula njezinim stopama.

No Yasmin priznaje kako se itekako morala potruditi za to da njezino tijelo bude u formi za modnu pistu.

'Imala sam problem s pretjeranim vježbanjem, tako da sam morala na dvije godine prekinuti da mi se tijelo oporavi', rekla Harper's Bazaaru. 'Zvuči smiješno, ali vježbanje je zarazno: ono vas toliko privlači da ignorirate bol. Sada sam puno opreznija.' U njezinu strogom režimu vježbanja pilates bi bio na rasporedu tri puta tjedno, borilačke vještine i sat kardio vježbi u teretani svakodnevno.

Stare navike teško umiru i Yasmin, majka Tallulah, Saffron i Amber kaže kako još slijedi režim vježbanja, čak i kad je kod kuće.
'I sada dok kuham, radim čučnjeve.' Opisuje kako preko dana malo jede, a navečer si priušti dobar, ali nikako preobilan obrok. Ipak, sada ima puno zdraviji odnos prema svome tijelu nego kad je radila kao model puno radno vrijeme. 'Tada bih pojela jedno pecivo, ako bih bila dobre sreće.'

Gospođu Le Bon modni su skauti uočili kad je kao 17-godišnjakinja radila u jednoj trgovini. Kasnije je postala omiljeni model Karla Lagerfelda i Versacea, a snimila je više od 400 naslovnica modnih časopisa.