ROKERSKI RAZIGRAN

Vratio se uzorak koji godinama nije bio na dobrom glasu, a čini se da nikad nije bio više cool

02.02.2024 u 08:41

Bionic
Reading

Ako ste u posljednje vrijeme proučavali profile na Instagramu najpopularnijih modnih influencerica poput Camille Charriere, Emili Sindlev, Grece Ghanem ili Alexe Chung, uočit ćete bezbroj komada poput haljina, suknji ili jakni i kaputa s uzorkom koji donedavno nije bio poželjan na modnoj sceni

No kako se moda ciklički mijenja, tako je modni svijet prigrlio i leopardski print, a sve se zgodno poklopilo s tzv. estetikom 'mafijaške žene', koja je novi hit na TikToku nadahnut stilom ženskih junakinja iz kultne HBO-ove serije 'Obitelj Soprano', s ogromnim uspjehom prikazivane od 1999. do 2007.

Ruku na srce, ne tako davno print leoparda nije bio pretjerano poželjan i bio je na glasu kao neukusan (hm, u ovom trenutku pred očima već imamo Janice iz 'Prijatelja'), no sad je doživio nevjerojatnu modnu renesansu.

  • +5
Sofia Vergara Izvor: Profimedia / Autor: VEM/MIAMIPIXX / BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA

Ekscentričan, upečatljiv, ženstven, opasan, rokerski upadljiv… Sve to predstavlja ovaj uzorak koji treba znati nositi.

Ovaj klasičan print koji su obožavale i neke subkulture, poput npr. pankera ili metalaca, sad je opet in i smatra se vrlo poželjnim.

Nedavno se pak u odjeći s takvim uzorkom prošetala i njujorška modna ikona Nicky Hilton Rothschild, a vole ga i Sofia Vergara, Sophie Sumner, Heidi Klum, Rosamund Pike, Denise Van Outen

Nicky Hilton Rothschild

Slavna bogatašica ne odustaje od skinny traperica i balerinki, a s kaputom poprilično je riskirala

Pogledaj galeriju

Nadalje, ovaj upečatljiv print nije zaobišao ni poznate modne kuće te je uočen i na modnim revijama Nine Ricci, Diora, Celine

Francuska modna ikona AnneLaure Mais zna kako izbalansirati ovaj dominantan uzorak koji privlači poglede pa je odlično spojila hlače s uzorkom leoparda s crnim sakoom, uskim crnim topom i elegantnom kožnom torbicom.

Pedeset plus ikona Grece Ghanem svojim chic leopardskim kaputom najbolje dokazuje da ovaj efektan print nije rezerviran samo za 20-i-nešto godišnjakinje.

Odvažan uzorak, koji donosi vrlo cool vibru svakom looku, voljela je čak i modna ikona 90-ih, neponovljiva Carolyn Bessette-Kennedy, poznata po svojim minimalističkom modnom stilu, koji je i danas velika inspiracija, a sjajno pristaje i neokrunjenoj kraljici rock chica, manekenskoj legendi Kate Moss.