PO PRVI PUT U ZAGREBU

Vodimo vas na Step Afriku u kazalište Trešnja

18.04.2012 u 10:09

Bionic
Reading

Američke virtuoze stepa možete doživjeti iz prve ruke u Gradskom kazalištu Trešnja u 24. travnja u 19.30 sati

Plesni ansambl Step Afrika! u organizaciji Američkog veleposlanstva u Zagrebu nastupa u Gradskom kazalištu Trešnja.

Step je vesela vrsta plesa kod koje se koriste stopala za proizvodnju različitih zvukova. Potječe iz 18. stoljeća od crnačkih robova na jugu SAD-a, kojima je bilo zabranjeno svirati instrumente, pa su svoju muzikalnost i ritmičnost izražavali lupkanjem nogama, udaranjem dlanova o dlan te lupkanjem po tijelu.

Step Afrika! je prva profesionalna skupina u svijetu, sa sjedištem u Washingtonu, koja je posvećena izvornoj tradiciji stepa, njezinoj promociji te korištenju plesa kao edukacijskog alata medu mladima. Osnovana je 1994. godine, a njezini članovi dosad su nastupali diljem svijeta - od Sjeverne i Južne Amerike preko Europe do Afrike.

Ovaj plesni ansambl po prvi puta nastupa u Zagrebu, a ima humanitarni karakter. Svi prihodi od prodaje ulaznica bit će donirani udruzi Leri za ranu logopedsku i edukacijsko-rehabilitacijsku intervenciju

Kazalište Trešnja i tportal.hr imaju dvije ulaznice za vas. Cijena ulaznice je 50 kuna, a sve informacije i rezervacije možete dobiti na telefon 01/36 38 556.

Dvije ulaznice za predstavu je osvojila Brankica Butorac