MILANO FASHION WEEK

Voće i povrće na odjeći novi je modni imperativ

26.09.2011 u 12:50

Bionic
Reading

Vikend na Milanskom tjednu mode odisao je patriotizmom. Svoju ljubav prema južnoj Italiji pokazali su Dolce & Gabbana koji su iznimno šarenu kolekciju ukrasili printom s crtežima luka, rajčica, paprike, a sliku talijanske gastronomije upotpunili su naušnicama u obliku tjestenine

Njihova revija najavila je ženstveno i šareno proljeće kojem neće nedostajati boja. Romantična i ženstvena revija odlično je prikazala atmosferu sicilijanskog ljeta. Sve je na reviji Dolce & Gabbane evociralo ljubav dizajnera prema južnoj Italiji: sićušna silueta Sophie Loren na haljini od pamuka, plastični materijali na torbama od kojih se rade i stolice u malim gradovima na jugu Italije te sićušne Madonne na šarmantnim narukvicama.

U dvadesete je pak zavirio kreativni direktor Versusa Christopher Kane, donoseći pomalo sportsku kolekciju, inspiriranu navijačicama, prepunu stiliziranih sportskih suknjica i haljinica. Njegovo je proljeće i ljeto pretežno obojeno crno-bijelim kombinacijama ili pak nježno plavim i ružičastim tonovima.

Žena Emillia Puccija pak zaronila je u čarobni gipsy svijet u kojem prevladavaju maksi haljine i ultrakratki topići, koji pršte bojama i seksipilom.

Misonni je pak za proljeće i ljeto inspiraciju pronašao u vatrenoj plesačici flamenca. Šarena kolekcija obiluje volanima i resicama kojima završavaju svi rubovi. Ipak, unatoč šarenoj kolekciji njegov glavni izbor je plava boja, koja se proteže duž cijelog spektra od indigo plave do tirkizne.

I revija Moschino Cheap & Chic obilovala je voćem i povrćem, a doslovno je izgledalo kao da ste došli u nabavku svježih namirnica na šarenu tržnicu. Osim cvijeća omiljeni print im je voće, a za proljeće savjetuju jagode na crnoj haljini ili pak šarene lepršave cvjetne suknje.

Većina kolekcija prava je eksplozija boja svedena pod zajednički naziv 'voće je definitivno in'.