NOSI SE SAMT

Zvijezda modne scene: Svi su ludi za H&M-ovim šik kompletom

04.09.2018 u 10:07

Bionic
Reading

Da će samt i ove jeseni vladati modnom scenom, to nije nikakva tajna, a sudeći po fotografijama zaljubljenica u modu na Instagramu, cjenovno pristupačan i bojom zanimljiv komplet od tog materijala postao je pravi hit

Poput mnogobrojnih brendova, švedski H&M doskočio je nadolazećem jesenskom trendu obogativši ponudu odjevnim komadima od nekoć zaboravljene tkanine - samta.

U modnoj prošlosti on se smatrao luksuznim materijalom koji su najčešće nosili bogati trgovci i plemstvo. Zbog osjetljivosti na visoke temperature i učestalo pranje samt se prestao izrađivati od svile, a danas se u većini slučajeva stvara od sveprisutna poliestera i pamuka.

  • +10
Samt u jesenskim kolekcijama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nalik prošlogodišnjoj jesenskoj sezoni, samt i ove godine osvaja modni svijet, a upečatljiv plavi komplet dužeg sakoa i minijaturne suknje s potpisom švedskog H&M-a nedugo nakon lansiranja postao je prvi izbor mnogobrojnih dama na Instagramu.

  • +5
H&M-ovo odijelo od samta Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

H&M-ov komplet od samta, osim upečatljive boje i klasičnog kroja, ističe se skupocjenim izgledom, a zaljubljenice u modu najčešće ga vole kombinirati s bijelom majicom i obućom inspiriranom 60-ima.

A post shared by Olivia (@livpurvis) on

A post shared by Milla Kuoksa (@millakuoksa) on