VJEŽBAJTE S IVANOM

Vježbe za čvršću stražnjicu

  • Autor: J. C. Š.
  • Zadnja izmjena 04.03.2009 09:57
  • Objavljeno 04.03.2009 u 08:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Kod mnogih žena prisutan je strah od spuštanja guze, pa su i vježbe kojima se učvršćuju mišići stražnjice vrlo popularne. Iako svi mišići tijela imaju funkciju i zdravlju pomaže kad su čvrsti i snažni, većina žena o mišićima stražnjice razmišlja isključivo u kategoriji estetike: čvrsta guza smatra se lijepom, a vjeruje se i da pomaže odgađanju ili sprečavanju pojave celulita

U prve četiri vježbe (bez lopte) osim mišića stražnjice marljivo rade i mišići donjeg dijela leđa (lumbalni dio). Osjetite li zatezanje u tom dijelu leđa, to je samo znak da dobro vježbate.

J.C.Š.

J.C.Š.

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

U svim vježbama treba paziti da kukovi uvijek ostanu priljubljeni uz pod. Naime, mnogi misle da noge tijekom vježbanja treba dizati što više, ali tada se pomiču i kukovi. Dakle, nije poanta pretjerano dizati noge, nego ih dići samo do položaja u kojemu su kukovi još uvijek mirni i čvrsto priljubljeni uz pod. Osjetite li da vam se kukovi miču, ne brinite – kod sljedećeg ponavljanja vježbe jednostavno manje dignite nogu!

Ovoga puta Ivana je u nekoliko vježbi koristila malu loptu (mnogi je zovu i soft-ball). To je vrlo jednostavan i pristupačan rekvizit: može se nabaviti u većini sportskih trgovina, pa i u biljnim drogerijama i nekim supermarketima, a na većini mjesta košta oko 35 kn.

Kao i dosad, detaljne upute za vježbanje možete pronaći u fotogaleriji. Vježbe osmislila i demonstrirala: Ivana Vuljević, www.dvoranica.hr

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!