PONUDA IZ TRGOVINA

Vječni hit: Ovo su modeli gležnjača u koje se najviše isplati investirati ove jeseni

07.09.2019 u 18:15

Bionic
Reading

Modne trgovine gotovo su u potpunosti zamijenile ljetnu ponudu jesenskom, a mi nismo mogli ne primijetiti pregršt novih modela gležnjača koje su naveliko počele pristizati i - tek što su ugledali svjetlo dana - pojedini modeli već su se okitili titulom najtraženijih

Gležnjače robusnog izgleda

Dok su proteklu zimsku sezonu obilježili modeli čizama koji neodoljivo podsjećaju na ušminkanu verziju gojzerica, u novoj će, po svemu sudeći, glavnu riječ voditi modeli gležnjača s debelom, gumenom petom robusnog izgleda.

Drugačije od modela s platforma-petom i miljama daleko od inačica sa stabilnom blok-petom, ovaj trend gležnjača definira značajan gumeni potplat.

Spomenuti detalj moguće je pronaći na različitim siluetama čizama namijenjenih novoj modnoj sezoni, a nakon što su obilježile nove kolekcije brendova Burberry i Alexander McQueen, čizme s debelim gumenim potplatom polako i sigurno osvajaju zvijezde ulične mode okupljene na Instagramu. Modni eksperti uvjereni su da će nesumnjivo obilježiti naredne mjesece.

Gležnjače starinskog šarma

Odjevni komadi iz bakina ormara posljednjih sezona ne prestaju fascinirati modnu industriju, a nadolazeću jesensku sezonu u svijetu obuće nesumnjivo će obilježiti gležnjače starinskog šarma.

  • +3
Zarine kožne gležnjače s vezicom Izvor: Promo fotografije / Autor: Zara

Riječ je o modelu gležnjača na vezanje inspiriranom viktorijanskim dobom, a u aktualnim kolekcijama predstavili su ih brojni poznati brendovi. Ove specifične gležnjače na vezanje, koje su 50-ih i 60-ih godina dominirale modnom scenom, zahvaljujući trendovskom statusu smatraju se isplativom modnom investicijom.

Nove verzije čizama inspiriranih viktorijanskim dobom krasi sofisticirana silueta te su zahvaljujući vezicama iznimno udobne i pritom savršeno pridržavaju stopala.

Gležnjače inspirirane modom Divljeg zapada

Malo tko je vjerovao da će čizme s kaubojskim elementima zadržati svoj trendovski status do danas. Proteklih modnih mjeseci postale su jedan od must have komada vodećih trendseterica, a njihov trendovski status, po svemu sudeći, ne jenjava ni ove sezone.

Gležnjače sa statement potpeticom

Kao idealna alternativa štiklama, gležnjače s upečatljivom potpeticom i ove jeseni vodit će glavnu riječ u svijetu obuće. Nalik prošlogodišnjoj, ni ove sezone neće nas zaobići efektni modeli u znaku životinjskog uzorka, metalik i bijele inačice te modeli lakirana finiša. Upečatljive stiletto, kitten, blok i pete geometrijskog oblika ove sezone nezaobilazan su prizor na brojnim modelima omiljenih gležnjača.

  • +46
Trendovski modeli gležnjača Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Gležnjače s četvrtastim potplatom

Zahvaljujući razvikanim dizajnerskim imenima poput talijanske modne kuće Bottega Veneta, na čelu s kreativnim direktorom Danielom Leejem, ljetnu sezonu na zalasku obilježila je obuća s četvrtastim potplatom - detaljem koji je veliku popularnost posljednji put doživio početkom nultih godina, a svoju vladavinu nastavlja i u narednim mjesecima, barem ako je suditi po jesenskoj ponudi obuće.