KONGRES KoHOM-A

Više teorije, manje prakse

19.04.2010 u 14:57

Bionic
Reading

U Zagrebu, u hotelu Antunović, 16-17.travnja 2010. održat će se 1. Kongres hrvatske obiteljske medicine (KoHOM). Osnovni moto kongresa :manje teorije, više prakse bit će prikazan kroz do sada najveći broj radionica za stjecanje praktičnih znanja i vještina koji je ikada ponuđen na jednom kongresu obiteljskih liječnika

Po prvi put u povijesti obiteljske medicine u Hrvatskoj, predavači i voditelji radionica na kojima će se obnavljati i stjecati nova znanja i vještine, bit će doktori praktičari obiteljske medicine, doktori koji svakodnevno u svojim ordinacijama skrbe za Vas i članove Vaše obitelji. Očekujemo sudjelovanje više od 400 obiteljskih liječnika iz svih dijelova Hrvatske.

Započet će tako praksa za međusobnu praktičnu razmjenu znanja i vještina između liječnika praktičara u obiteljskoj medicini, a sve sa ciljem još kvalitetnije, sveobuhvatnije i šire zdravstvene skrbi za koju je doktor obiteljske medicine educiran.

U sklopu Kongresa će također biti održana Izborna Skupština Udruge KoHOM te okrugli stol s temom organizacije obiteljske medicine i izravna komunikacija sa svjetskim i europskim stručnjacima video vezom.

Udruga KoHOM koja je nastala krajem 2008. godine kao izraz nezadovoljstva i neslaganja obiteljskih liječnika sa najavljenim reformskim promjenama u zdravstvu, pokazuje na ovaj način da neće odustati od borbe da obiteljskom liječniku u sustavu zdravstva izbori mjesto koje zaslužuje na osnovi znanja i specifičnih vještina stečenim u kontinuiranoj edukaciji.