HOTSPOT

Vis uvršten među top deset europskih ljetnih destinacija

26.06.2013 u 12:00

Bionic
Reading

Upravo je Europa jedna od omiljenih ljetnih destinacija, no špica turističke sezone donosi i neke manje omiljene elemente, poput gužve, rezerviranog smještaja i skupljih cijena. Međutim, kako piše Yahoo Travel, Europa skriva i deset skrivenih turističkih bisera koje turisti ne bi smjeli propustiti posjetiti, a među njima je i otok Vis

'Ostavite turneje autobusom daleko iza Dubrovačkih zidina i uputite se na Vis, najudaljeniji hrvatski otok. Dva sata vožnje trajektom iz Splita će vam se isplatiti, a bit ćete nagrađeni prekrasnim prirodnim ljepotama, fantastičnim restoranima i bogatom kulturnom baštinom. Uživajte ploveći kajakom u moru, jedrite, planinarite ili se pak uputite u spilje. Ako niste ljubitelji aktivnog odmora, možete se odmarati i sunčati na gotovo pustim plažama, a zatim se počastite svježom ribom i lokalnim vinom, s obzirom na to da se na otoku nalazi vinograda u izobilju', navodi Caroline Morse za Yahoo Travel.

269528,265206,204013,202740
Kako piše, Europa, koja je jedno od omiljenih turističkih odredišta posebice ljeti, skriva i neke bisere koje svakako vrijedi posjetiti. Ako želite izbjeći gužvu i brojne turiste te uživati u miru na bajkovitoj lokaciji, obje destinacije kao stvorene su za vas. Osim Visa, Caroline preporučuje i grad Arezzo u talijanskoj Toskani, kupanje na drvenim platformama u danskom gradu Kastrup, gradić El Hierro na Kanarskim otocima, kupalište Krapfenwaldbad u Beču, Fermanagh Lakelands u Sjevernoj Irskoj, Grenen koji se nalazi u blizini grada Skagena te predstavlja najsjeverniju točku u Danskoj, otok Gozo na Malti, kupalište Badeschiff u Berlinu, Smuggler's Cove na grčkom otoku Zakynthosu.