TPORTAL DAJE SVE OD SEBE

Vikend donosi tablet Huawei i mnoštvo vrijednih nagrada

17.12.2012 u 13:15

Bionic
Reading

I ovog vikenda smo za vas pripremili brojne i vrijedne nagrade, pa tako možete osvojiti noćenje u Dubrovačkim Vrtovima Sunca, Topicrem vodicu za čišćenje lica, poklon pakete Fitovala, Plidente i Schwarzkopfa, Biotherm Blue Therapy kremu, Avon Luxe set šminke, donje rublje Lisca, tretman manikure u studiju za nokte Nina, knjige u izdanju Profila, Naklade Ljevak i Frakture, tablet Huawei, vaučere za šator na Trgu bana Jelačića.

Sudionici natječaja se prijavljuju putem forme za prijavu objavljene na tportalu te šalju odgovor na pitanje zadano u formi za prijavu (pitanje će se mijenjati na dnevnoj bazi), a najoriginalnije i najkreativnije prijave po mišljenju članova žirija osvajaju nagrade.

Kliknite na sliku na dnu članka i sudjelujte u nagradnom natječaju.

Prijave zaprimamo do 17. prosinca u 11 sati, a imena dobitnika objavit ćemo 17. prosinca do 16 sati.

Svakako pročitajte pravilnik natječaja

U nastavku saznajte koje sve nagrade možete osvojiti.

Radisson Blu Resort & Spa će dva čitatelja nagraditi s dva noćenja s polupansionom u prekrasnim apartmanima u Dubrovačkim Vrtovima Sunca

Dubrovački Vrtovi Sunca potpuno su integrirani resort na prekrasnoj Jadranskoj obali. Nalazi se u mjestu Orašac, samo 12 kilometara od povijesne jezgre Dubrovnika, i najveći je resort na hrvatskoj obali. Sadržava 201 sobu s pogledom na more u sklopu hotela Radisson Blu. Za obiteljsko tržište resort nudi 207 potpuno opremljenih apartmana s vanjskim terasama s pogledom na vrtove i more. Apartmani su za četiri do osam gostiju, od jednosobnoga do trosobnoga, idealni za duge boravke.
Resort uključuje The Spa by OCCO koja nudi blagotvorne tretmane, zatim bazen namjenjen hidroterapiji sa terapeutskim masažama. Termalna zona obiluje različitim tretmanima kao što su tradicionalna sauna na ugljen, sauna sa soli, hammam, aromaterpaijska parna kupelj, veliki hladni bazen i lifestyle tuševe. Uz sve navedene objekte možete se opustiti u Spa Vitality Juice baru na osunčanoj tereasi uz pregršt različitih ponuda. Resort sadrži veliki sportski i rekreacijski centar sa mnoštvom opcija od teretane, squash teren, tri teniska terena na otvorenom te nogometno igralište za pet igrača po ekipi.
U bogatoj ponudi resorta nalazi se i 13 restorana i barova koji nude lokalnu i internacionalnu kuhinju, supermarket i maloprodajne trgovine.
Konferencijski sadržaji uključuju modernu višefunkcionalnu plesnu dvoranu i sedam dodatnih konferencijskih prostorija pogodnih za različite događaje, od manjih sastanaka s prirodnim dnevnim svjetlom do konferencija i za do 850 sudionika.
Dubrovački Vrtovi Sunca isto tako nude jedinstvenu mogućnost kupnje potpuno opremljenih i profesionalno vođenih apartmana od 44 do 111 četvornih metara. Vlasnici se mogu koristiti svim sadržajima u tom prekrasnom resortu na obali. Cijene apartmana počinju od 170.000 eura.

Topicrem poklanja dermatološku vodicu za čišćenje lica i područja oko očiju

Topicrem dermatološka vodica za čišćenje lica i područja oko očiju nježno i temeljito uklanja nečistoće te smiruje i omekšava kožu zahvaljujući ružinoj vodici. Napravljena je tako da što više odgovara prirodnom sastavu suza kako bi bila što nježnija za osjetljivo područje oko očiju. Bez parabena. Nije potrebno ispirati.

Priča o Topicrem kozmetici počinje prije 18 godina slučajem jednog dječaka koji je imao problema s ekcemom i izuzetno suhom kožom. Svi proizvodi što ih je koristio najčešće su bili premasni, ljepljivi i neugodni. Stoga je njegov otac, zaposlen u farmaceutskoj tvrtki, zamolio znanstvenike da nađu formulu prikladnu za dječaka. Istraživački odjel u Laboratoriju NIGY krenuo je u potragu za idealnom formulom: laganom i fluidnom, nježnog mirisa, koja odmah prodire u kožu ne ostavljajući ljepljiv ili masni trag. Emulziju su nazvali Topicrem, dječak ju je isprobao na svojoj osjetljivoj koži i rezultat je bio doista čudesan. I tako je rođen prvi Topicrem proizvod, formula znana kao Ultra hidratantna krema za tijelo, a Topicrem uskoro postaje i ime branda.
Danas je Topicrem prisutan u više od 40 zemalja i korisnici ga posebno vole jer je nastao u suradnji s najvećim stručnjacima - dermatolozima, pedijatrima i ginekolozima. Osim za svakodnevnu njegu, Topicrem je jednostavan odgovor na razne nepravilnosti kože (od atopične kože, preko problema s pigmentacijom, do izrazite suhoće i gljivičnih infekcija).

Fitoval je pripremio poklon paket koji sadrži šampon i tonik

Proljetno ispadanje kose često je uzrokovano manjkom vitamina u zimskom razdoblju. Stoga je važno korijen kose opskrbiti hranjivim tvarima potrebnim za njihov rast i regeneraciju. Rast kose treba biti potaknut adekvatnom njegom koja osigurava dodatnu energiju kosi, poboljšava njezinu otpornost te potiče cirkulaciju vlasišta, isto kao i pri ostalim uzrocima povećanog ispadanja kose.
Krkini laboratoriji spojili su jedinstvenu kvalitetu i farmaceutsko znanje te su razvili liniju proizvoda Fitoval protiv ispadanja kose koja osigurava cjelovit pristup rješavanju problema ispadanja kose. Fitoval linija protiv ispadanja sastoji se od šampona, losiona i kapsula. Ona osigurava potpunu vanjsku njegu kose i vlasišta, ali i važnu biološku prehranu korijena kose. Pažljivo odabrane aktivne sastavnice i posebno izabrana kombinacija proizvoda koji se nadopunjuju u djelovanju osiguravaju učinkovitu i kvalitetnu njegu kose i vlasišta.

Biotherm vam poklanja Blue Therapy kremu

Temeljem ekskluzivnog istraživanja, naši su laboratoriji kvantificirali omjer znakova starenja uvjetovanih vanjskim faktorima (posebice UV zrakama – glavnom uzroku ubrzanog starenja) i starenja uslijed kronološkog procesa te su dobili nevjerojatan rezultat: 80% znakova starenja posljedica su vanjskih utjecaja te ih je moguće izbjeći. Samo 20% znakova jednostavno je neizbježno.
Budući da sadrži 70% slane vode, koža ima veću prirodnu tendenciju prema simbiozi s vodenim organizmima u usporedbi s kopnenim biljkama. Biothermovi su biolozi proučavali izvore, jezera i oceane te su odabrali tri različita vodena oblika života s prirodno snažnim afinitetom kože za dubinskom obnovom i uklanjanjem znakova starenja.
Blue Therapy temelji se na koncentraciji obnavljajućih svojstava ekstrakta Aphanizomenon flos-aquae (AFA), dobivenog iz zeleno-plave alge iz velikih dubina jednog od najčišćih jezera na svijetu, a to je Upper Klamath Lake u Oregonu. Kombiniran je s ekstraktom zlatne makro-alge Laminaria ochroleuca koja odolijeva neverama Keltskog mora, a ima učvršćujuća i restrukturirajuća svojstva.
Biothermovi su laboratoriji dokazali da kombinacija ekstrakata ovih algi višestruko povećava individualno djelovanje na pet ključnih markera starenja.
Postavljajući nove standarde u pogledu preciznosti kliničkog testiranja, Biotherm je razvio izuzetno precizan protokol testiranja za Blue Therapy, na koži bjelkinja i Azijatkinja: Skin Sonar ProtocolTM. Ovaj ekskluzivni protokol omogućuje dosad neviđen stupanj preciznosti u izračunu postotka oštećenja – bora, tamnih mrlja i gubitka čvrstoće – koje se vidno uklanja.
Obnavljajući tretman s trostrukim djelovanjem na bore, opuštenu kožu i tamne mrlje briše akumulirane znakove starenja te vašoj koži pruža mladoliki izgled.

Avon je pripremio LUXE set koji sadrži maskaru, paletu sjenila za oči i sjajilo za usne.

Avonova najnovija linija LUXE utjelovljuje zavodljivost glamura – dragocjene sastojke i veličanstvene boje u zlatnom pakiranju. Paleta sjenila za oči iz ove linije sadrži pet postojanih nijansi bogatih pigmentima boje, dok je formula ovih sjenila obogaćena ekstraktom orhideje za mekan i svilenkast osjećaj na kapcima. Tu je i LUXE ultratamnamaskara za izniman volumen čija klasična četkica omota trepavice bojom bez grudica i definira ih od korijena do vrha. Glamurozan look je najlakše upotpuniti sjajilom za usne iz iste linije koje se lako nanosi, a njegova bogatahidratantna formula obavija usne raskošnim sjajem.

Cheek by Lisca je pripremila donje rublje za zavodljive blagdane

Neka vaši blagdani ove godine budu nestašni, razigrani i zavodljivi. Ne čekajte dobrog djedicu, uzmite stvari u svoje ruke kako bi kraj godine bio zaista onakav kakav priželjkujete. Iznenadite svoje najdraže blagdanskim panty gaćicama Cheek by Lisca u strastvenoj crvenoj boji i s romantičnom čipkom.
Gaćice ćete u prodavaonicama Lisca naći u dopadljivoj darovnoj kutijici s kapicom Djeda Božićnjaka. Budite zavodljivi – za blagdane iznenadite sebe i svoje najdraže.

Studio za nokte Nina nagrađuje jednu čitateljicu Cuccio Veneer tretmanom manikure!

U Hrvatsku je konačno stigla i najnovija tehnologija geliranja noktiju! No, dugo čekanje se iplatilo. Nova nano tehnologija donijela je sigurnost našim klijenticama – iz proizvoda za nokte izbačen je najštetniji dio koji sadrže svi proizvodi za nokte – lakovi, trajni lakovi, a to je nitroceluloza.
U 24 prekrasne klasične nijanse koje će zadovoljiti sve apetite, Cuccio Veneer sistem must have je usluga koju će zavoljeti svaka žena. Nanosi se kao lak za nokte i suši u UV/LED lampi, učvrščuje prirodne nokte, a ne isušuje ih, djeluje kao lak a trajan je kao gel...trajat će dok ga ne poželite skinuti! A skida se otapanjem. Nema rašpice, nema kemikalija - samo predivna trajna boja na vašim noktima.
Veneer sistem pripada najnovijoj četvrtoj generaciji gelova za nokte. Oni su više porozni od svojih konkurentnih prethodnika što im omogućuje potpuno uklanjanje sloja gela s površine prirodnog nokta, korištenjem otapala s hidratantnim molekulama. U njihovom sastavu nema kiselina, otapala i nitroceluloze (što su sastojci koji oštećuju prirodan nokat - nema miris po laku za nokte kao postojeći konkurentni proizvodi na tržištu). Svojstvo poroznosti ih također čini lakšima i fleksibilnijima na noktu te omogućuju disanje prirodnog nokta. Također, Veneer se otapa u roku 10 minuta, ne mjenja boju nakon nekoliko dana, ne oštećuje i ne dehidrira prirodan nokat.
Kod aplikacije VENEER sistema oduševit ćete se intenzitetom boje u samo dva sloja, a koji daje dojam da su nokti nalakirani samo klasičnim lakom za nokte. Izuzetno kvalitetni sastojci (koji omogućuju da nokat diše, hrani ga, vlaži i štiti) korišteni u proizvodnji Veneera rezultirali su dugotrajnom i kvalitetnom manikurom koja će trajati dok ju klijent ne poželi promijeniti! Veneer je isključivo profesionalni proizvod koji je namjenjen za primjenu u kozmetičkim salonima, frizerskim salonima, wellnesima i spa centrima.
Zaboravite probleme dugotrajnog sušenja laka za nokte jer je Veneer nakon sušenja otporan na grebanje ili ljuštenje, te bilo kakva druga oštećenja. Nokti sa Veneerom postaju savršeni i čvrsti, bilo da se radi o noktima na rukama ili na nogama.
Potražite VENEER u Studiu za nokte NINA, Vlaška 83, Zagreb.

Naklada Ljevak je pripremila knjige 'Divna stvorenja', 'Različita' i 'Nesuđeni'.


'Divna stvorenja', Kami Garcia & Margaret Stohl
Ovo je priča o fatalnoj ljubavi i o mračnoj, opasnoj tajni, rakošan južnjački gotički roman koji će čitatelja očarati već nakon prvih nekoliko stranica i uvući ga u mračni svijet magije i misterije.
Ethan Wate, zvijezda školskog košarkaškog tima, jedva čeka da završi srednju školu i napusti južnjački gradić u kojem je odrastao. Život mu je postao težak otkako mu je umrla majka a otac se povukao u svoju radnu sobu i posvetio pisanju knjiga. Tada u njegov život ulazi Lena Duchannes - neobična djevojka koja koja mu se prije toga neko vrijeme pojavljivala u snovima, ili bolje reći u noćnim morama. Ona pripada obitelji čarnika, čiji su članovi oduvijek posjedovali natprirodne moći.
Upoznavajući tajnovitu Lenu Ethan biva izložen putovanju kroz vrijeme, smrtnim opasnostima i fatalnoj ljubavi. Dvoje tinejdžera postaju nerazdvojni u trenutku kad do Leninog 16. rođendana - kad će se za nju boriti sile Svjetla i Tame - preostaje tek 6 mjeseci. Da bi se spasila ona i Ethan primorani su upustiti se u borbu protiv natprirodnih sila i predrasuda uskogrudnih ljudi. No Dobro i Zlo nisu jasno omeđeni niti su baš uvijek suprotstavljeni.
U gotičkoj tradiciji romana Anne Rice autorice evociraju mračan svijet ispunjen natprirodnim silama u naizgled posve običnom južnjačkom gradiću opsjednutom rekonstruiranjem bitaka iz Američkog građanskog rata i duboko odanom svojoj tradiciji pristaša Juga. Intenzitet Lenine i Ethanove potrebe da budu zajedno gotovo je opipljiv, detaljni opisi živopisno dočaravaju jedan autentični svijet, no osnovna privlačna snaga ove priče počiva na dočaravanju snage sudbonosne ljubavi između dvoje glavnih junaka.


'Različita', Veronica Roth
Šesnaestogodišnja se Tris nalazi pred strašnim izborom jer se ne uklapa u podijeljeno društvo kojemu se svi moraju pokoriti. Stoga Tris kreće u pustolovinu kako bi doznala kamo doista pripada. Zaprepaštena surovošću života, ona ne može vjerovati nikome. Pa ipak, upoznat će privlačnog mladića koji se istovremeno doima i prijeteći i zaštitnički. Najteži je izbor tek iščekuje.
Nastupni roman Veronice Roth Različita kompleksna je priča o šesnaestogodišnjakinji koja je prisiljena izabrati između tipične i sebične obitelji te avanturističke i neizvjesne budućnosti. Beatrice Tris Prior živi u Chicagu koji se raspada, grad je podijeljen na pet frakcija, u skladu s uvjerenjima i strastima. No, Tris se suočava sa svojim najdubljim strahovima kad otkrije da je Različita i da je stoga meta opasnih lidera. Paralelno se upušta u romantičnu i nasilnu vezu s instruktorom, a roman se pretvara u nepredvidljivu i neizbježnu avanturu. Različita je distopijski triler nabijen napetim odlukama, melodramatskim izdajstvima, neočekivanim posljedicama i neobičnom ljubavnom pričom.
Veronica Roth, spisateljica koja ima samo 22 godine i koja je studirala kreativno pisanje na Northwestern University, nastupila je vrlo uspješno s ovim romanom koji je postao jedan od najvećih bestselera u 2011. godini.


'Nesuđeni', Josephine Angelini
Helen Hamilton provela je čitavih svojih šesnaest godina pokušavajući sakriti koliko je posebna – što i nije lak zadatak na otoku tako malenom i zaklonjenom kakav je Nantucket. A postaje samo sve teže. Iz noćnih mora o očajničkom putovanju kroz pustoš, Helen se budi goreći od žeđi, tek da bi otkrila da su joj plahte prekrivene prljavštinom i prašinom. I u školi je proganjaju prikaze triju žena koje plaču krvavim suzama... A kada prvi put naleti na Lucasa Delosa, neće ni znati da im je sudbina namijenila glavne uloge u tragediji koje Suđenice uporno ponavljaju kroz čitavu povijest.
Dok Helen razotkriva tajne o svome podrijetlu, ona doznaje da su neki mitovi više od pukih priča. Ali čak ni polubožanske moći možda neće biti dovoljne da bi se ona i Lucas uspjeli oduprijeti silama koje ih tako strahovito privlače jedno drugom – i istodobno ih pokušavaju rastaviti.

Plidenta vas nagrađuje s poklon paketima.



Plidenta ProSensitive. Osjeti okus, a ne bol!
Plidenta ProSensitive smanjuje preosjetljivost zubi za 40%. Hrvatski stručnjaci klinički su ispitali učinkovitost zubne paste za preosjetljive zube, Plidente ProSensitive.
Uz karijes i bolesti zubnog mesa, preosjetljivi zubi najčešći su problemi njege zubi. Preosjetljivost zubi nastaje povlačenjem zubnog mesa uslijed starenja, anatomske građe zubnog vrata, lošeg načina prehrane, nepravilnog četkanja ili neadekvatne higijene zubi i usta. Zubi intenzivnom boli reagiraju na promjenu temperature ili slatku, slanu i kiselu hranu ili dodir zubne četkice. Izabrati prikladnu zubnu pastu i četkicu i pravilno i redovito prati zube, sanirati karijes i ukloniti zubni kamenac, najbolji je način sprečavanja ovog neugodnog i opasnog problema za zdravlje zubi i desni.


Plidenta Pro-t-action. Pokažite zube karijesu!
Redovitom uporabom Plidente Pro-t-action broj korisnika koji imaju vrlo visoki broj bakterija Streptococcus mutans, za koje se smatra da su najodgovornije za pojavu karijesa, smanjuje se za 52%.
Potvrdilo je objavljeno i prvo na svijetu kliničko istraživanje ove zubne paste s aktivnom probiotičkom bazom, koje su provele dvije mlade hrvatske znanstvenice, doc.dr.sc. Dubravka Negovetić Vranić i prof.dr.sc. Martina Majstorović sa Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Prema objavljenim rezultatima značajno je smanjen broj ispitanika koji su prije početka korištenja Plidente Pro-t-action imali jako veliki broj karijesogenih bakterija prisutnih u slini. Nakon samo 4 tjedna korištenja Plidentine paste s probiotičkim bakterijama Lactobacillus paracasei broj ispitanika* s vrlo visokim brojem streptokoka (≥105) pao je sa 78,4% na 26,5%, a broj ispitanika s visokim brojem laktobacila (≥105) pao je s 52,9% na 26.5%.

Hrvatski telekom poklanja tablet Huawei.

Huawei MediaPad 7 Lite dostupan je u ponudi HT-a već od 198 kuna u MAX3 paketu. Ultra lagani tablet (teži svega 370 grama) ima elegantno metalizirano kućište debljine tek 11 milimetara, a pokreće ga gigahercni procesor i Android operativni sustav 4.0 Ice Cream Sandwich. Ekran dijagonale sedam inča garancija je za izvrsnu kvalitetu slike tijekom surfanja, pregledavanja fotografija i gledanja TV-a u pokretu putem MAXtv To Go usluge, a Huawei MediaPad 7 Lite podržava i video pozive, glasovne pozive te SMS i MMS.
Uređaj ima kameru s 3,2 megapiksela i prednju kameru s 0,3 megapiksela, a podatke može pohraniti na internih 8 gigabajta memorije te na dodatnu MicroSD karticu, kapaciteta do 32 gigabajta. Uz jednostavni pristup internetu u bilo kojem trenutku i svugdje zahvaljujući brzoj 3G, Wi-Fi ili Bluetooth podatkovnoj vezi, korisnici će primjerice jednostavno podijeliti slike i video s prijateljima na društvenim mrežama. Tablet podržava i pregledavanje Office dokumenata kao i brojne multimedijske formate.

A kako sve možete korititi tablet provjerite ovdje


Šator na Trgu bana Jelačića vam poklanja 5x2 vaučera u vrijednosti od 15kn za klopu i cugu.

Prošlog smo vikenda ušli u mjesec Adventa kada nas polako, ali sigurno zahvata blagdansko raspoloženje, kada je oko nas sve ljepše i sjajnije i kada krećemo u potragu za poklonima.!
Nađete li se u toj potrazi na Trgu bana Jelačića pozivamo vas da šoping završite u velikom stilu pod Šatorom, jer tu ćete moći odmoriti svoje umorne noge, okrijepiti se raznim vrstama kobasica, zasladiti tradicionalnim fritulama, a za brze i žestoke tu je rakija bar, sve to uz bogati DJ i glazbeni program.

Profil vas nagrađuje knjigama 'Civilizacija' i 'Kuhajmo brzo i zdravo'


'Civilizacija', Niall Ferguson
Nova knjiga Nialla Fergusona istražuje, kako ga sâm autor naziva, najzanimljivije pitanje današnjice: zašto i kako svijetom (odnosno modernom poviješću) dominira nekoliko država smještenih na zapadu euroazijskog kontinenta? Tu dominaciju zapadnog svijeta Ferguson smatra jednim od najvažnijih i najmanje istraženih fenomena posljednjih 500 godina ljudske povijesti.
Razloge tog civilizacijskog jaza Ferguson pripisuje razvoju šest faktora svojstvenih samo zapadnoj civilizaciji, a čiju povijest unatrag 500 godina vrlo detaljno analizira: tržišno nadmetanje, demokracija, znanost, medicinska otkrića, konzumerizam i radna etika. Recenzenti i kritičari već su je proglasili jednim od najboljih udžbenika moderne svjetske povijesti.
Prema knjizi je 2011. snimljen dokumentarni serijal za britanski Channel 4 pod nazivom 'Is the West History'?


'Kuhajmo brzo i zdravo', Damira Skansi
Hrana ljude čini sretnima. One koji su se okupili oko stola, očekujući mirisan i slastan objed koji je netko drugi pripremio, ali i one koji spretno i vješto pretvaraju hrpu namirnica u očaravajuću kombinaciju okusa osobito raduje atmosfera koja nastaje oko ukusno pripremljene hrane. Oko Damirina se stola godinama okupljalo veselo društvo zadivljeno njezinom vještinom te se iz tog iskustva rodila ideja za ovu kuharicu. A ideja je bila da današnji mladi ljudi nemaju mnogo vremena za pripremu jela i da žele jesti zdravu i ukusnu hranu koju su sami pripremili. Stoga je autorica odabrala jednostavne recepte koji se kuhaju najviše jedan sat, napisala jasne upute, u uvodnim tekstovima objasnila standardne i bolje načine pripreme određenih namirnica, rižota ili tjestenine primjerice, začinjanja salata ili mariniranja namirnica. Meni u ovoj kuharici je uobičajen: tjestenina s plodovima mora i s povrćem, morski rižoti i oni s povrćem, juhe, jela od mesa, jela od ribe, prilozi, salate i desrti. I tako je nastala ova domaća kuharica, moderna i mediteranska, s ponekim kulinarskim utjecajem iz mjesta u kojima je autorica živjela. U osnovi to su zdrava i lako spravljiva jela u kojima ćete uživati, bez obzira radite li ih samo za sebe, za drage ukućane ili za vesele goste. A poslije ćete svi skupa prste lizati.

Fraktura vam poklanja knjigu 'Sjena vjetra', autora Ruiza Zafóna.

Ono što ovaj roman čini tako neodoljivo zanimljivim jest emotivna energija koju stvaraju usponi i padovi velike i raznolike postave nezaboravnih likova... Prošećite bilo kojom ulicom Zafónove Barcelone i ugledat ćete sjene prošlosti i tajne sadašnjosti, upisane u gradsko tkivo i u živote njegovih stanovnika.
Čudesno bujan roman Carlosa Ruiza Zafóna 'Sjena vjetra' započinje s potragom za tajanstvenim autorom u Barceloni koja je pretrpjela građanski rat i zatim razvija onoliko zapleta i likova koliko i žanrova – gotičku melodramu, priču o odrastanju, povijesni triler i više. To je duboko zadovoljavajuće, bogato, puno štivo.
Zafón predstavlja panoramu zamamnih i okrutnih likova i priča. Njegov roma kovitla se u brzacima strasti, osvete i tajni čiji se slojevi ljušte poput lukovice, ali uporno ponovno izrastaju. Tajne povremeno poprimaju nadnaravna obilježja. Čini se da likove proganjaju duhovi, sve dok ne uzmaknu pred nečim mnogo strašnijim: škripanjem pravih podova nagrizenih pravom truleži i neumoljivosti ljudskih sudbina sablasnijih od bilo koje prikaze... povedeni smo na divlju vožnju koja svoje oštre zavoje svladava sa zanošenjem koje oduzima dah.
Dijelom gotička misterija, dijelom komedija, dijelom politički triler, dijelom borgesovska parabola, u cjelini čudesna.

Schwarzkopf vam poklanja Osis Straight paket

Je li vam već dosadilo? Isti styling svaki dan u tjednu? S inovativnom konzistencijom i teksturom OSIS prekida vašu dnevnu styling rutinu. Sada vam ova tri božićna pakiranja za Sleek, Volume i Straight look daju sve što vam je potrebno za savršeni božićni ili novogodišnji look. Maknite taj dosadni look s ekstra volumenom, dodajte čvrstoću i definiciju svom stilu, naglasite odličan oblik s fascinantnim sjajem i stavite svoje buntovne kovrče pod kontrolu… koristeći nova OSIS rješenja, postići ćete apsolutno nevjerovatan efekt.
Kreativni ste i talentirani. Predviđate buduće trendove prije drugih i strastveni ste oko izvanrednih stilova. Drugim riječima, sve što trebate su inovativni styling proizvodi kako bi vaša mašta podivljala i kako bi kreirali svoju vlastitu, svježu interpretaciju današnjeg trendy looka.
OSiS Straigt paket:
-OSiS Flatliner – serum za ravnanje kose s termoprotektorom
-OSiS Freeze – lak za kosu za jako učvršćivanje

OSIS od Schwarzkopf Professionala inspirira vas s novim konzistencijama i proizvodima i dopušta vam da kreirate jedinstvene stilove i osobne look-ove za svaku prigodu.

Zadatak preko vikenda je bio napisati zašto su blagdani u vašem kraju/regiji najljepši?, a dobitnici su:

Sandra Mamić - dva noćenja s polupansionom u apartmanima u Dubrovačkim Vrtovima Sunca

Živim u Rijeci koja je meni sama po sebi prekrasna, možda mala ali ima SVE, ima stari grad ima nove zgrade, ima dušu ima otvorenost, ima priču, brda koja je čuvaju i more koje umiva...kad na takvu prirodnu ljepotu padne snijeg - onda je prizor fantastičan...iz svog stana pogledate na lijevo ili desno vidite brda pod snijegom, pogledate li ravno vidite snijeg do mora, pogledate prema gradu...pregršt lampica na starinskim vrhovima kuća...zaista zvuči bajkovito i izmišljeno zar ne?

Žana Dobrić - vaučeri za šator na Trgu bana Jelačića i knjiga 'Sjena vjetra'

Prelijepe žive jaslice na Kaptolu, bogat glazbeni program na glavnom trgu, klizalište za djecu, divno ukrašen park Zrinjevac, mnoštvo unikatnih suvenira poput licitarskih srca, stari zagrebački specijaliteti, samo su dio blagdanske čarolije koji čine blagdane u mom gradu najljepšim.

BiserkaMajstorović - vaučeri za šator na Trgu bana Jelačića i knjiga 'Sjena vjetra'

Blagdani, iščekivanje, miris slanih i slatkih jela, dolazak i okupljanje najbližih. Smijeh, veselje, dobre želje, pozitivne vibracije. A posebno se veselim ove godine. Jer moja unučica napuniti će dvije godine i sada već odlično zna i razumije veselje svoga starijeg brata koji kiti bor i na božićno jutro otvara poklone. Nestrpljivo iščekujem da vidim njenu reakciju. Unatoč svim nedačama, nezaposlenosti, neimaštini, cijela obitelj na okupu, vesela cika unučića. Eto to je nešto najljepše i to ću zasigurno cijelu godinu nositi u mislima, srcu.

Ana Bačić - vaučeri za šator na Trgu bana Jelačića i knjiga 'Sjena vjetra'

Živim blizu Jakuševca, nije lokacija baš za poželjeti, ali ljubav ne pita. :) Moram priznati da se u blagdansko vrijeme svi susjedi stvarno potrude oko ukrasa kuće i dvorišta. Obožavam to Božićno vrijeme jer su svi puno bolje volje i zaista je lijepo proći 'Božićnom bajkom' u ovom dijelu grada :)

Branimir Kušanić - vaučeri za šator na Trgu bana Jelačića i knjiga 'Sjena vjetra'

Mislim da su svakome najljepši blagdani u njegovom kraju. Jednostavno, blagdani bez tradicije gube svu ili barem veći dio svoje draži. Tradiciju, pa tako ni blagdanski duh ne bih nikada tražio svake godine na drugom mjestu već uvijek samo na jednom - doma...

Ankica Benček - vaučeri za šator na Trgu bana Jelačića i knjiga 'Sjena vjetra'

Najljepši su zato jer ih pamtim i obnašam od najranijeg djetinstva, a prenosili su se s koljena na koljeno i predstavljaju ono iskonsko, jednostavno, bogu i ljudima ugodno, bez konzumerizma i vanjskog sjaja. Zadiru duboko u dušu i bude ono najiskrenije, najtoplije i najljudskije u svakom čovjeku. Mislim na blagdane u kući mojih roditelja.

Tamara Franjević - Topicrem dermatološka vodica za čišćenje lica i područja oko očiju i knjiga 'Divna stvorenja' 

Ne mogu reći da da su mi blagdani najljepši samo zato što sam ih provela u svojoj regiji. Da bi mi i ovi blagdani bili najljepši nije važno mjesto, važni su samo ljudi s kojima sam okružena.

Ivana Božičević- Fitoval poklon paket i knjiga 'Kuhajmo brzo i zdravo'

Smatram da svaki kraj ima svoje čari blagdana, ne bi bilo fer govoriti kako su u mom kraju najljepši ili najbolji. Ali meni su blagdani posebni po tome što se u svem tom užurbanom toku života, u to vrijeme svi okupimo i budemo zajedno, po tome su meni moji blagdani najljepši. A ako uz sve to ima dobre klope kao što su prasići,kobasica,čvarci i kulen po čemu je moj kraj Slavonija najpoznatiji, pa kud ćeš bolje...

Iris Vuković - Biotherm krema i knjiga 'Neduđeni'

Prvenstveno su mi najljepši zbog obitelji koja zajedno sa mnom uvijek iščekuje famozni snijeg za Božić, samo što je vrijeme dosta nepredvidljivo pa nam snijeg padne već kada blagdani prođu. Ali nema veze, čari blagdana su lijepe bez obzira na bijeli pokrivač, okićene ulice odaju dojam toplog grada, bez obzira na hladnoću koja štipa obraze, veselje na ljudskim licima, i neka blagdanska euforija zaista ispune sva srca toplinom.

Lucija Rožić - Avon Luxe set i knjiga 'Civilizacija'

Blagdani u mom kraju su najljepši zbog ljepote moga sela i dobrote mojih susjeda. Zbog onih prekrasno ukrašenih kuća koje daju još veči čar Božića. Kada je bilo koji blagdan, u mom kraju se osjeca ta 'ljepota' blagdana u zraku. Ali najljepši su zbog moje obitelji,i mame koja tako fino,ukusno i osjecajno kuha i daje tu ljepotu blagdana kad dodem u svoj kraj.

ArabelaNovak-Đura - Avon Luxe set i knjiga 'Civilizacija'

Obožavam blagdane u Međimurju jer su doista najljepši. Moja bakica još uvijek u svojoj 84. godini održava tradiciju starinskog načina sljavljenja Badnjaka, Božića, Štefanja, Stare godine i Nove godine i zato obožavam otići k njoj na Badnjak i uživati u unošenju slame koja se rasprostre ispod stola simbolizirajući Isusovo rođenje u staji na slami, kititi bor cvijećem i zelenilom a posebno plodovima, najčešće jabukama, ali i šljivama, kruškama te raznim slasticama i ukrasima izrađenim od papira, najčešće lanci te razne niti. Nebi sve to bilo tako toplo i lijepo da moja bakica nije najbolja bakica na svijetu i uvijek nas cijelu obitelj okupi u njezinoj skromnoj kućici, barem jednom godišnje. Bakica, volim te!

Marijana Čerkezović - Plidenta poklon paket i knjiga 'Različita'

U mom kraju zbilja su najljepši blagdani, a najveći razlog i najvažnije je upravo to da je to moj kraj u kojem sam odrasla i slavila svaki Božić i da se jako veselim nakon dugog izbivanja, za blagdane vratit i uživat u zimskoj idili,obitelji. Svi su ljudi raspoloženi, sretni, uljudni, svaka kuća u selu je okićena, sve je puno blještavila, osjeti se miris kolača, pečenkice, ujutro nas bude konjići koje vuku kočije sa zvončićima, a nakon božićne mise imamo i moto djeda mrazove, u kojima uživamo i mi odrasli s djecom. :) Može li bolje, nego biti u svom rodnom kraju za Božić? To je ono najljepše! :)

Marija Peštaj - Plidenta poklon paket i knjiga 'Kuhajmo brzo i zdravo'

Odlazak u voljenu Hrvatsku - ukrašavanje kuće šarenim lampicama - pucketanje vatre u velikom kaminu - šalica toplog kuhanog vina - božićni kolačići - topli zagrljaj mojeg supruga... Da, to su blagdani u mojem kraju. Za moju obitelj i mene posebni, jer moramo putovati iz Njemačke da bi sve to doživjeli. Ali, isplati se, vjerujte mi.

Kristina Rukelj - donje rublje Cheek by Lisca i Schwarzkopf Osis Straight paket

Imamo čast da živimo u najlijepšem kraju Hrvatske -varaždinskoj županiji, u jednom od najljepših gradova u Europi.
Ovdje dolaze turisti tijekom cijele godine, a posebno sada u vrijeme adventa, jer je ugođaj očaravajući...
Grad Varaždin i okolica pružaju pregršt divota tijekom blagdana, od događanja, ukrasa, pejzaža, osmijeha na dječjim licima dok sanjkaju bedemima starog grada...
Za pustolove koji vole osjetiti zimu i snijeg na obalama rijeka tu je Drava- sa uređenim šetalištima i labudovima koji Vas odmah dočekaju...
Mi koji smo samo malo izvan grada volimo potegnuti u naše brege, gorice, klijeti gdje se grije i pije uz dobro društvo cijeli vikend.
Ne treba nam Austija, Italija, Slovenija, sve je to kod nas zimi najljepše. :) Dođite!

AndrejaŠpoljarec - Cuccio Veneer tretman manikure

Živim na osami. Kad nas zatrpa snijeg, ralica ne dođe po par dana. Nema automobila, užurbanosti. Drveće se saginje pod teškim nanosima snijega. Ptice dolaze na prozore po mrvice kruha. Ponekad u dvorište zalutaju i srne, koji zeko ili čak uplašena lisica. Inje svjetluca poput srebra. 'Čuje' se tišina.
Još kad nas sve to počasti za Božić. Stvarno je prava snježna idila, opuštanje i guštanje, jer vani je snježni raj, a u kući toplo. Bor svjetluca, kolači mirišu, božićne figurice promatraju vesele jer su izašle iz jedanaestomjesečnog mraka kutije. Obitelj se skupi, sretna jer se probila kroz snijeg i otvorena apetita od silnog lopatanja. Stariji prepričavaju božićne običaje iz mladosti, a mi mladi čeznemo za nekim jednostavnijim i sretnijim vremenima, koja su se eto dogodila prije nas.

Marko Tunuković - tablet Huawei

Kako bih najbolje istaknuo posebnost blagdana, izdvojio bih upravo ovaj današnji koji obilježavamo. Točnije Sv. Luciju. U Slavoniji ima mnogo zanimljivosti vezanih uz nju, pa krenimo redom:
Od Lucije do Božića je 12 dana, pa se prema 'brojanicama' može predvidjeti vrijeme svakoga mjeseca sljedeće godine. Neudane djevojke, kako bi saznale hoće li se sljedeće godine udati i za koga, na Dan sv. Lucije ispisuju 11 papirića s imenima momaka koje priželjkuju, a jedan ostaje prazan. Papirići se potom preklope i zalijepe, svaki dan se spali po jedan, a ime momka na posljednjem ime je njezina budućega muža. Ako ostane prazan papirić, ništa od udaje u dolazećoj godini.
U nekim dijelovima Slavonije u ruralnim se sredinama zadržalo vjerovanje (gatanje) da onaj tko na dan sv. Lucije počne praviti stolčić, pa ga svaki dan izradi toliko da bude gotov na Badnjak, a onda na ponoćki se popne na njega da vidi koje će žene ostati oko oltara jer se njih smatralo višticama.
U mjestima kraj Đakova žene bi svaki dan od sv. Lucije do Badnjaka uzimale po jedan iver, a na badnjak bi svih dvanaest ivera stavljale kao prižaru (podpalu) pred tablu krušne peći, kako bi kruh za Badnjak i Božić ispao rumen i lijep.
Također u Slavoniji bi djevojka na tanjuriću unosila žeravicu u kuću, te predviđala o vrijednosti svog ručnog rada u nadolazećoj godini – ako žeravica nije pala s tanjurića, bio je to dobar znak. One koje nisu radile nikakav ručni rad bile su plašene da će morati staviti ruku u žeravicu. Ta vjerovanja vezana uz svjetlo ili žar vuku svoj korijen u samoj etimologiji imena Lucija, što na latinskom znači svjetlo, svijetliti.
Sada kada mi je baka proširila znanje o ovim zanimljivostima, bio bih sretan kada bi imao mogučnost da joj objasnim razliku tableta kojeg ja želim i njenih tableta što mora pit.

Dobitnici iz Zagreba i okolice će o detaljima preuzimanja nagrada biti obavješteni putem maila, a ostalim dobitnicima nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.