SAVJETI STRUČNJAKA

[VIDEO] Znamo kako poboljšati okus kupovnog sladoleda

21.08.2020 u 15:59

Bionic
Reading

Teško je zamisliti nešto prikladnije od sladoleda tijekom ljeta, no umjesto da samo kupite kutiju te poslastice i jednostavno žlicom navalite na nju, možete si povećati užitak slatkog uz pomoć nekoliko savjeta profesionalnih kuhara

Gotovo je nepotrebno reći kako nisu svi sladoledi isti, no ono što često zaboravljamo je da i način na koji ga jedemo može biti vrlo različit. Za početak, kad donesete sladoled kući, poslušajte chefa Aarona Butterwortha i nemojte ga spremiti u frizer pokraj hrane koja ima intenzivan miris poput ribe ili smrznute pizze. To vrijedi za sve mliječne proizvode jer lako upijaju mirise.

Kako bi izbjegli posljedice višestrukog topljenja i zamrzavanja, stavite sladoled duboko u zamrzivač. Kad ga želite jesti, premjestite ga prvo u frižider kako bi se sporije i ujednačeno otapao.

Također je dobro pojesti cijelo pakiranje sladoleda odjednom, no za to će vam uglavnom trebati društvo. Svaki put kad vraćate sladoled u zamrzivač, mijenjate mu teksturu. Ako vraćate sladoled u duboko smrzavanje, stavite komad papira pod poklopac.

Stručnjaci savjetuju da sladoled jedete metalnom žličicom te da izbjegavate drvene i plastične žlice. Za razliku od ostalih materijala, metal nema snažan okus.

Kad sladoled vadite iz kutije, svaki put namočite žlicu u toplu vodu prije nego ga zagrabite. Pazite jedino da ne smočite sladoled toplom vodom previše.

Sladoled je najukusnije jesti pomiješan s raznim drugim desertima poput voća, orašastih plodova i keksa. Jedan od popularnih načina serviranja sladoleda je u obliku sendviča – stavite krišku sladoleda između dva keksa.

Ako planirate jesti sladoled u prirodi, sjetite se pronaći način kako ga zaštititi od kukaca.