PROGNOZE STRUČNJAKA

Veliki trendovi u svijetu interijera kojima ćete teško odoljeti

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 01.01.2018 22:00
  • Objavljeno 01.01.2018 u 22:00
Interijeri

Interijeri

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Najbolji interijeri uvijek odražavaju osobnost vlasnika i imaju nekolicinu ključnih detalja koji ih čine aktualnima, a poznati dizajneri otkrivaju koji će trendovi obilježiti godinu ispred nas

Monokromatski dizajn 

Prema riječima njujorškog dizajnera interijera Dana Mazzarinija, sve više ljudi traži jednostavnost i mir u životnom prostoru, a navedeno se najlakše postiže korištenjem boja, biranjem namještaja i predmeta identičnih nijansi. U narednoj godini mnogi dizajneri prognoziraju veliku popularnost monokromatskog uređenja životnih prostora.

  • +4
  • +1

Monokromatski dizajn interijera

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Upečatljive svjetiljke

Iduće godine, ako je suditi po riječima dizajnera interijera, idealno je vrijeme da svjetiljke klasičnih sjenila zamijenite modelima upečatljivih uzoraka, plisiranog dizajna ili svjetiljkama s dodatkom slamnatog sjenila.

Zaobljene sofe

Modeli zaobljenih sobi trendovska su alternativa standardnim sjedećim garniturama L-oblika i oštrih linija. Osim što izgledaju odlično iz svakog ugla, zaobljenim sofama, koje inspiraciju crpe iz 70-ih, u narednoj godini prognozira se veliki uspjeh.

Crni metal i tamne nijanse drva oraha

Brončanim i rose gold elementima u prostoru, prema riječima dizajnera, u potpunosti je odzvonilo u narednoj godini, a njihovo mjesto zauzimaju predmeti i elementi u prostoru koji naginju crnim, općenito tamnim metalima. Tamne nijanse koje krase drvo oraha privući će ljubitelje tradicionalnog i rustikalnog uređenja interijera, a poput tamnog metala, smatraju se velikim trendom u nadolazećoj godini.

Statement podovi

Jedinstveni podovi sve su traženiji u svijetu interijera, a zahvaljujući njima životni prostor zablistat će posebnim sjajem.

Rasvjeta ukrašena resicama

Kad je riječ o interijerima, godina ispred nas zove na stapanje različitih stilova, posebice miješanja minimalističkih i maksimalističkih tendencija u uređenju životnog prostora. Ovaj trend u nastajanju očituje se i u sve većoj popularnosti rasvjete ukrašene resicama koja minimalistički uređenim interijerima daruje svjež i suvremen izgled.

Sofe i stolice odvažnih boja

Iako većina dizajnera predlaže da veći namještaj u domu bude u neutralnim nijansama, primjećuju velik interes za sofama odvažnih boja i stolicama geometrijskog dizajna.