LOŠA KARMA

Varate partnericu? Mogli biste završiti slomljenog penisa

03.10.2011 u 09:47

Bionic
Reading

Varanje partnera i ljubavne afere mogu uzrokovati mnogo više od slomljenog srca. Naime, preljubnici ljubavnim aferama stavljaju jako puno toga na kocku, a rezultati novoga istraživanja pokazuju da nevjera može uzrokovati prijelom penisa

Izvanbračni seks i onaj u pomalo neuobičajenim okolnostima može povećati rizik od prijeloma penisa, pokazala je studija medicinskog centra na Sveučilištu Maryland pod vodstvom

doktora Andrewa Kramera. Znanstvenici tvrde da izvanbračni seks povećava rizik od loma penisa zbog često nekonvencionalnih situacija i lokacija u kojima se odvija seksualni čin.

Muškarci koji su pretrpjeli prijelom penisa te sudjelovali u tom istraživanju priznali su da se nemili događaj u većini slučajeva dogodio za vrijeme seksa s ljubavnicom na sasvim neuobičajenim mjestima poput zahoda ili ureda.

'U takvim atipičnim situacijama seks je često ubrzan i zahtijeva vrlo maštovite poze te je rizik od prijeloma penisa znatno veći', kaže doktor Kramer. Prijelom penisa je ozljeda koja se javlja za vrijeme erekcije, a popraćena je krvarenjem, oteklinom i gubitkom erekcije. Dok su dosadašnja istraživanja bila fokusirana na fizički dio loma penisa, studija doktora Kramera je prvo istraživanje usmjereno na događaje koji dovode do prijeloma.

Doktor Karmer sa svojim timom proučavao je 16 slučajeva prijeloma penisa na Sveučilištu Maryland u razdoblju od 2004. do 2011. godine. Polovica ispitanih muškaraca priznala je bračnu nevjeru te da su u trenutku ozljede imali seksualni odnos na neobičnim mjestima poput dizala, automobila i kupaonice, a samo trojica muškarca ozlijedila su penis za vrijeme seksa sa svojom suprugom.

'Premda su frakture penisa rijetke pojave, često se i nedovoljno prijavljuju zbog potencijalno neugodnih okolnosti ozljede', kaže Kramer te upozorava da prilikom akrobatskog seksa svatko mora biti vrlo oprezan.