UVIJEK PRIVLAČNA

Uz ova pravila boja za kosu traje duže

23.01.2014 u 08:59

Bionic
Reading

Želite obojiti kosu? To je odličan način da promijenite stil. No učestalo bojenje kose može značiti i udarac za vaš novčanik. Donosimo nekoliko savjeta kako što duže zadržati sjajnu boju

Izbor šampona
Naravno da želite čistu kosu, ali nekoliko dana prije bojenja kose zaboravite na šamponiranje. Izdržite koji dan dulje i vaša boja će se bolje stopiti s uljima u vašoj kosi.

Izbor boje
Ići bojom u potpuno suprotnom smjeru od prirodne boje vaše kose, smjelo je, ali to također znači da ćete je morati ponovno bojiti čim se počne pokazivati izrast. Promislite dvaput o tome, jer je jasno da će boja sličnija boji vaše kose moći trajati puno duže bez upadanja izrasta u oči.

Tempiranje vremena
Mnogi se odluče na veće promjene uoči ljetne sezone i nadolazećeg godišnjeg odmora. Sunce može naročito isušiti vašu kosu i izblijediti vašu novu boju, pa budite spremni na moguće 'nove' nijanse.

Odaberite prave proizvode

Ako ćete ići na jako sunce, birajte proizvode koji imaju zaštitni faktor. Danas na tržištu ima mnogo šampona namijenjenih upravo njezi obojene kose, posegnite svakako za njima.

Temperatura vode kod pranja kose
Vruća voda nije najbolji izbor za pranje bilo kakve kose, a može biti osobito štetna za obojenu kosu. Najbolje bi bilo nakon šamponiranja kosu za kraj isprati što je moguće hladnijom vodom.

Preljev
Preljev za kosu jednostavan je način da sami osvježite boju, a to možete učiniti prilikom tuširanja. Ako kosu perete kod frizera, to vam dakako može nanijeti i on.

Boje koje se ispiru
Ako vam ne smeta što će se vaša boja s vremenom ispirati, ove boje su najjednostavniji način da si priuštite malo promjene, bez kasnijih borbi s izrastom i ponovnim odlascima frizeru.