NE ZNA ZA GREŠKE

Uvjereni ste da su plisirane suknje out? Razuvjerit će vas razigrani stajling princeze Mary

09.06.2020 u 13:56

Bionic
Reading

Danska princeza Mary uvijek iznova potvrđuje kako s punim pravom nosi titulu jedne od najbolje odjevenih dama s kraljevskih dvora

Uvijek elegantna, princeza Mary plijenila je poglede na otvorenju muzeja Holmegaard Works u kojem se mogu pogledati najbolja djela danskih umjetnika i dizajnera.

  • +5
Princeza Mary Izvor: Profimedia / Autor: Niels Christian Vilmann / AFP / Profimedia

Jedna od najbolje odjevenih dama s kraljevskih dvora koju često uspoređuju i s Kate Middleton jer obje njeguju klasični stil s ženstvenim detaljima, ni ovoga puta nije modno razočarala.

Princeza Mary se i za ovu prigodu sjajno odjenula spojivši bijeli top s plisiranom suknjom cvjetnog uzorka s potpisom brenda Paul & Joe.

Lijepa brineta rođena u Australiji uživala je u razgledavanju izloženih umjetnina između ostalih i Pera Lütkena, danskog proizvođača stakla koji je radio u Holmegaardu od 1942. do svoje smrti 1998. godine te je osmislio neke od najboljih tvorničkih komada i klasika svih vremena, poput serija 'Idelle', 'čaša Ships' i zdjele 'Provence'.

Upravo su se plisirane suknje unazad nekoliko sezona vratile na modnu scenu u velikom stilu pa ih fashionistice rado nose u varijantama s oversized džemperima ili rokerskim T-shirt majicama i robusnim gležnjačama ili kaubojkama.

Zgodna članica danske kraljevske obitelji, velika je ljubiteljica modnih detalja poput lijepih torbica, pa je ovu ženstvenu kombinaciju upotpunila sa svijetloplavim salonkama, zanimljivom pismo-torbicom i naušnicama.

Kestenjastu kosu prošaranu svjetlijim pramenovima je stilizirala u blage valove, a nije pretjerivala s make upom naglasivši usne nude ružem.

Inače, 48-godišnja Mary postala je danska princeza 2004. godine, kada se udala za princa Frederika, kojeg je upoznala na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000. godine, a ponosni su roditelji četvero djece.