MOĆ KAO AFRODIZIJAK

Uspješne žene postale su seksualni predatori

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 24.05.2011 08:35
  • Objavljeno 24.05.2011 u 08:00
žena muškarac zavođenje

žena muškarac zavođenje

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Moćne i uspješne poslovne žene koje zarađuju velike svote novca sve češće su spremne koristiti sve svoje oružje prilikom zavođenja muškaraca, no ne kako bi pronašle ljubav života, već se zabavile u aferi ispunjenom strastvenim seksom

Premda su muškarci ti za koje se smatra da su skloniji bračnim izletima, zavođenjem mlađih djevojka te neobuzdanom željom za strašću, nova istraživanja pokazuju da ih u posljednje

vrijeme moćne i uspješne žene polako sustižu. Naime, kako tvrde znanstvenici, žene su otkrile da je moć snažan i učinkoviti afrodizijak, te se sve češće, baš kao i muškarci, upuštaju u neobavezne afere prepune strasti.

Dosadašnji osjećaj krivnje i srama zbog takvih postupaka prevladao je onaj sasvim suprotan – osjećaj da na tu vrstu užitka ima pravo s obzirom na sate provedene na poslu. Profesor Joris Lammers s nizozemskog Sveučilišta Tilburg proveo je anonimno istraživanje nad 1.500 čitatelja jednog poslovnog magazina te došao do zaključka da sklonost nevjeri i prijevari raste sukladno s povećanjem moći.

U vremenu kada su žene sve uspješnije u poslovnom svijetu te muškarcima konkuriraju kao suparnice, bilježi se sve veći broj alfa žena koje imaju jednake značajke kao i alfa mužjaci, donosi Daily Mail. To su žene koje rade trinaest do četrnaest sati na dan, udane i nerijetko imaju djecu, ali su i sklone čestim izvanbračnim izletima s muškarcima koje zavode svojom moći i statusom u društvu. U takvim odnosima uloge su često zamijenjene – žene su te koje poduzimaju prvi korak, zavode, ne osjećaju krivnju zbog varanja partnera, smatraju da taj užitak zaslužuju, a ljubavnici su često 'slabiji' muškarci kojima im ne mogu parirati jednakom financijskom moći.

Baš kao i alfa muškarcima, alfa ženama izvanbračne afere predstavljaju još jedan način uspjeha, te im daju opojni osjećaj nepobjedivosti. No, s obzirom na činjenicu da izvanbračne afere mogu uništiti reputaciju, postavlja se pitanje zašto su žene, koje su teško postigle uspjeh na poslu, spremne sve riskirati radi malo uzbuđenja?

'Uspješni muškarci i žene u velikoj mjeri su ovisnici o riziku. Takav je jednostavno DNA uspješnih ljudi – skloniji su riziku i spremniji su varati', tvrdi Rosie Freeman-Jones. Lucy Kellaway upozorava da su alfa žene čak i sklonije riziku od alfa muškaraca. 'Alfa muškarci zbog svoje sklonosti prevarama često će se promatrati kao dječaci, dok se alfa žene promatraju kao nemoralne ili patetične osobe. Jednostavno još uvijek vrijede dvostruki standardi. Budući da za razliku od muškaraca, ima manji broj žena koji obavljaju poslove visoke dužnosti, prilikom otkrivanja njihovih prijevara one će potonuti znatno dublje', tvrdi Lucy Kellaway.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi