VW PROTIV SLONA

Uspavan slon koji je napao turiste u Polu

16.01.2014 u 15:09

Bionic
Reading

Mužjak afričkog slona napao je prije par dana u Nacionalnom parku Kruger turiste u plavom autu. Isprevrtao je auto i kljovom ozlijedio učiteljicu iz Britanije, a rendžeri iz parka odmah su ga odlučili uspavati

Južnoafrički Nacionalni park Kruger omiljeno je mjesto ljubitelja safarija. Jedan je od najvećih na svijetu, proteže se gotovo 360 kilometara od sjevera prema jugu i širok je prosječno oko 65 km. Drugim riječima, nije baš lako naći jedinog agresivnog slona u rezervatu.

Sarah Brooks i njezin prijatelj uspjeli su doći plavim Polom preblizu baš tom slonu. Video su snimili turisti iz auta koji ih je pratio (i koji im, usput, nisu ni pokušali pomoći). Epilog svega jedan je uništeni auto, jedna lakše ozlijeđena osoba i jedan ubijeni slon. Uprava parka tvrdi da je slon imao tzv. 'musth', stanje povišene razine testosterona i da bi se nastavio ponašati agresivno.

Ne možemo se oteti dojmu da su turisti sami krivi za incident. Biste li se vi dovezli malim autom tik do mrcine? Da ne spominjemo kako je dosta apsurdno da se u parku izmišljenom za očuvanje slonova, a ne auta, nakon ovakvog incidenta ne istjera aute, nego ubija slona. U svakom slučaju, Sarah Brooks ima na savjesti slona u takorekuć najboljim godinama.