PRESTIŽNA ULOGA

Ušla je u povijest: Meghan Markle kao urednica modne biblije pokazala svoju skromnu stranu

29.07.2019 u 10:17

Bionic
Reading

Vojvotkinja od Sussexa, Meghan Markle, proglašena je gostujućim urednikom novog, rujanskog broja britanskog izdanja modne biblije Vogue čiju će naslovnicu činiti 15 portreta žena kojima se osobno divi

Bivša američka glumica ušla je u povijest kao prva članica kraljevske obitelji koja je prihvatila ulogu gosta urednika modne biblije Vogue. Navedenim povodom, 37- godišnja Meghan Markle okupila je 15 slavnih žena za posebnu temu rujanskog broja naziva 'Snaga promjene'.

Popis od 15 žena kojima se vojvotkinja osobno divi uključuje slavne osobe, političarke i aktivisitice poznate po javnom zalaganju o pitanjima različitosti, pravima transrodnih osoba i klimatskim promjenama.

Nakon objave vijesti o gostovanju Meghan Markle u ulozi gostujuće urednice rujanskog broja magazina Vogue, jedan dio javnosti nije dijelio pretjerano oduševljenje.

'Vojvotkinja od Sussexa učinila je veliku uslugu medijskoj kući Conde Naste, a najmanju kući Windsor', riječi su britanske kraljevske komentatorice i novinarke Ingrid Seward, a u razgovoru za britanski tabloid The Sun članica Europskog parlamenta Ann Widdecombe izjavila je kako bi se članovi kraljevske obitelji trebali držati podalje od politike.

  • +21
Kraljevska obitelj na misi povodom Dana Commonwealtha - modni dvoboj Kate Middleton i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Vogue izdanje nastalo pod uredničkom palicom vojvotkinje između ostalog uključuje dame poput 81- godišnje glumice Jane Fonde, novozelandske premijerke Jacinde Ardern i 16- godišnje aktivistice za borbu protiv klimatskih promjena Greta Thunberg. Meghan, međutim, ne krasi naslovnicu magazinu jer je, prema riječima urednika Edwarda Enninfula,  vjerovala kako bi to bio hvalisav potez iako je na početku dogovora o suradnji bila zamoljena da se pojavi na naslovnici.

Osim odabira žena koje će krasiti naslovnicu magazina, Meghan se također porbinula o sadržaju novog broja i isticanju problema koji, prema riječima Enninfula, pokazuju da se i dalje voljna baviti pitanjima 'osnaživanja žena, mentalnog zdravlja, rase ili privilegija'.

U nadolazećem izdanju magazina Vogue, Meghan je također imala priliku napraviti intervju s bivšom američkom prvom damom Michelle Obamom, a izdanje također sadrži intervju između njezina supruga, britanskog princa Harryja s primatologinjom, dr. Jane Goodall.

Iako se ne nalazi na naslovnici, u cjelokupnom izdanju magazina nalazi se tek jedna, crno-bijela fotografija Meghan Markle snimljenja u londonskog uredu njezine humanitarne udruge Smart Works kojoj je cilj pomaganje ženama u nepovoljnom položaju u pripremi za poslovne intervjue.

  • +4
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Godine 2016. Meghanina šogorica Kate Middleton postala je zvijezda jubilarnog 100. Izdanja britanskog izdanja magazina Vogue, no u odnosu na Meghan Kate tada nije odlučila progovoriti o pitanjima rase i ravnopravnosti spolova.

Iz novog poteza Meghan Markle sasvim je jasno kako je i dalje odlučna u aktivizmu koji je uživala raditi kao glumica prije nego što je upoznala unuka kraljice Elizabete.