UNUTARNJE UREĐENJE

Uskoro počinje sajam Ambienta

05.10.2012 u 16:11

Bionic
Reading

Ambienta je važno mjesto susreta proizvođača i trgovaca namještajem, poslovnih ljudi, stručnjaka i medija - mjesto cjelokupne ponude i potražnje

Ambienta, 39. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, uspješan i atraktivan međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, vodeći je sajam u ovom dijelu Europe.

Ambienta je važno mjesto susreta proizvođača i trgovaca namještajem, poslovnih ljudi, stručnjaka i medija - mjesto cjelokupne ponude i potražnje. Niz godina, pored hrvatskog tržišta, značajna je i za tržišta Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije te za talijansko, poljsko, mađarsko, austrijsko i njemačko tržište.

Sajam se prostire na više od 38.000 četvornih metara izložbenog prostora u 10 paviljona uz sudjelovanje 341 izlagača iz 25 zemalja svijeta (Andore, Argentine, Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Brazila, Češke, Francuske, Hrvatske, Indije, Irske, Italije, Japana, Libanona, Malezije, Nizozemske, Njemačke, Poljske, SAD-a, Slovačke, Slovenije, Srbije, Španjolske i Švedske te Turske).

Ambienta je sve važnija i za razvoj kulture stanovanja uopće pa uz proizvođače namještaja okuplja i izlagače proizvoda za uređenje interijera, proizvođače i trgovce repromaterijala, alata i strojeva za drvnu industriju. Na sajmu će ugledni stručnjaci i znanstvenici prenijeti svoja iskustva i znanja sudionicima stručnih skupova koje organizira Zagrebački velesajam u suradnji sa Šumarskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskim šumama i drugim partnerima. Ambienta 2012. objedinit će tri osnovne tematske cjeline: namještaj (namještaj za stanovanje, namještaj i oprema za kuhinje i kupaonice, uredski namještaj i namještaj za opremanje objekata), proizvodi i oprema za unutarnje i vanjsko uređenje, repromaterijali te strojevi i alati za drvnu industriju.

Sve to očekuje posjetitelje na jednom mjestu po povoljnijim cijenama – i do 50 posto! Ambienta se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.

Sajam će pratiti sadržajan i bogat stručni program, a ističu se: Poslovni klub - tradicionalan susret gospodarstvenika iz drvnog sektora s predstavnicima Vlade Republike Hrvatske s temom: 'Mogućnosti hrvatske drvne industrije na tržištu EU-a; 23. međunarodno znanstveno savjetovanje DRVO JE PRVO – znanjem i tehnologijom do konkurentnosti sektora šumarstva i prerade drva; Skup arhitekata Energetska učinkovitost pri projektiranju hotela; Stručni skup za nastavnike srednjih škola u Obrazovnom podsektoru – prerada i obrada drva Dizajn namještaja te Stručna predavanja za područje šumarstva i drvne industrije.