HIT JESENI

Uskoro ćemo ih viđati na svakom koraku: Trendseterice su bacile oko na komad koji u svom ormaru ima i kraljica Elizabeta

20.08.2020 u 20:01

Bionic
Reading

Sjećate se onih prošivenih puffer prsluka koje su nas mame tjerale da nosimo kako ne bi prehladili bubrege? Koliko god nam teško bilo zamisliti da bi taj komad odjeće ikad mogao postati high fashion, to se ipak dogodilo. Njegovih pet minuta konačno je stiglo, što smo imali prilike vidjeti i na ulicama modnih metropola

Ove muškobanjaste prsluke koji su sve samo ne ženstveni i chic odjednom smo počeli viđati na svakom koraku. Trendseterice su ovaj komad odjeće dočekale raširenih ruku te su pronašle način kako ih uklopiti u svoj stil i stajlinge učiniti upečatljivima i cool.

Uostalom, ako su pojedine trendseterice uspjele isfurati crocsice, ne vidimo razloga zašto sportski prsluk ne bi mogao postati stajliš. Barem nam neće biti hladno, a naše mame će konačno biti zadovoljne jer smo se slojevito odjenuli.

Ovaj smo mikrotrend prvi put zamijetili na Tjednu mode. Prada je predstavila predimenzionirane prsluke s džepovima, a ubrzo su modnu igru prihvatili i drugi dizajnerski i high street brendovi.

Prsluke posebno vole članice britanske kraljevske obitelji, pa i sama kraljica Elizabeta II koja sportske prsluke često nosi u svoje privatno vrijeme, tijekom boravka u Sandringhamu.

I Kate Middleton je ovu naviku naslijedila od kraljice. Lijepa vojvotkinja od Cambridgea velika je ljubiteljica prsluka koje nosi u ležernim prilikama, u kombinaciji s trapericama i košuljama.

Modni stručnjaci tvrde kako je jedino pravilo kojeg se ove jeseni trebate pridržavati kada su prsluci u pitanju - predimenzionirani kroj. Također bi bilo dobro investirati u prsluk neutralne boje poput bež, crne ili maslinaste, koji će se lakše slagati s drugim bojama i uzorcima.