SIMONE DESIGN

Unikatni i otkačeni modni dodaci iz Osijeka

29.06.2016 u 22:13

Bionic
Reading

Osječanka Sanja Bolješić, 35-godišnja profesorica hrvatskog jezika i književnosti, poznatija pod imenom Simone design, svojim prepoznatljivim i izuzetno maštovitim stilom dizajnira i izrađuje nakit te neobične, zanimljive torbe već dugi niz godina

Odmalena igrala se raznim materijalima i perlama te oblačila barbike u svoje kreacije, u čemu joj je pomagala mama. Svoj prvi šivaći stroj dobila je već za deveti rođendan od djeda, i tako je sve krenulo.

'Još od srednjoškolskih dana šivala sam odjeću i radila nakit, ponajviše za sebe pa kasnije za prijateljice, rođendanske poklone. Ozbiljnije bavljenje izradom nakita seže od studentskih dana kada sam svake ljetne sezone imala svoj štand, a kasnije i galeriju u Vodicama. I tako je jednostavno hobi prerastao u posao koji, uz male prekide, broji oko osam godina. Unatrag nekoliko godina, moj brat Marko, koji je ujedno DJ i muzički producent, pridružio mi se i sada sve osmišljavamo i realiziramo zajedno. Naravno, ima tu i još puno drugih ljudi koji su uključeni u naše projekte', kaže Sanja.

Dodaje kako se svake godine trude izbaciti bar četiri nove kolekcije, najčešće vezane uz godišnja doba.
'Samo nastajanje kolekcije uvjetovano je raznim faktorima. Ponekad mjesecima imamo neke ideje koje se postupno razvijaju, proučavamo materijale i osmišljavamo dizajn. Osobito hladnija razdoblja, jesen i zima najproduktivnija su mi i onda se dosta ideja nakupi', objasnila je.

Većina torbica nastala je kao njezina osobna potreba za određenim dizajnom i odjevnom kombinacijom.
'Nekakve tajne formule nema, kreativnost te vodi u procesu izrade. Prvo se zaljubim u materijal i boje, i onda kad ga uzmem u ruke, ideje same dolaze. Takve najspontanije izrade postaju najbolje kolekcije', ističe.

Otkrila je, kada dizajnira nakit i torbe, kakvim se ženama obraća.
'Kako sam osobno zaljubljena u vječnu crnu i kontrasnu joj bijelu, u ravne linije i čiste oblike, dok radim pokušavam gledati izvan svojih okvira. Spoj kože i zakovica, ravne naglašene linije, sveprisutna crna, moglo bi se reći da više naginjem nekakvom glam-rocku pa tako i zamišljam ženu koja sve to nosi. Samouvjerene, pustolovne, zabavne; djevojke, mame, bake, sestre, kolegice, susjede', kaže.


Sanja Bolješić prvi šivaći stroj dobila je već za deveti rođendan

Materijal koji je alfa i omega njezina dizajna je prirodna koža.
'Tako su sami počeci bile kožne narukvice koje su otišle u sve krajeve svijeta', pohvalila se. Trenutno je prodaja njezina dizajna usmjerena na Facebook i stranicu Simone design gdje objavljuju sve svoje kolekcije.

Na pitanje prati li rad hrvatskih dizajnera i tko su, po njezinu mišljenju, njegovi najbolji predstavnici, kaže da ih redovito prati te da nikada nije bilo toliko dizajnera kao sada.
'Sada smo svi dostupni svakodnevno preko društvenih mreža. Iskreno, više sam okrenuta manjim i nepoznatijim ljudima koji tek kreću u svoju priču', rekla je. Mnoge poznate osobe nose Simone design nakit, a među njima su i Severina, Remi iz Elementala, Luka Nižetić, Ivana Kindl, Minea, Ivana Ergić...