MALO OSVJEŽENJE

Unesite proljetni ugođaj u svoj dom

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Proljeće je vrijeme kada imaju najviše volje i energije za preuređenje stana i uvođenje noviteta koji će osvježiti interijer doma

Dolazak proljeća mijenja opće raspoloženje, pa tako i potreba za toplim zimskim ugođajem doma prerasta u razigrani i koloristički, koji potiču proljetne transformacije prirode. Kreativnu stvaralačku energiju iskoristite i ukoliko želite osvježiti dom detaljima, koji neće značajno promijeniti funkcionalnost, ali će ostaviti trag u ukupnom doživljaju prostora.

interijernet.hr

interijernet.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Proljeće asocira na žive boje, prozračnost, svjetlost, pa su ovi elementi sastavni dio uređenja prostora ukoliko želite postići proljetni ugođaj u njemu. Osvijetljenost ćete poboljšati uklanjanjem dugih i teških zastora, koji svojim tamnim bojama ili gustoćom tkanja smanjuju propuštanje dovoljne količine sunčeve svjetlosti u prostor. Na prozore i staklene stijene postavite lagane, svijetle zastore koje ćete jednostavno pomicati prema rubovima stijena i omogućiti maksimalan ulazak Sunčevih zraka. Dovoljna osvijetljenost prostora je jedan od osnovnih preduvjeta da biste se u njemu osjećali dobro i opušteno.

Prozračnost ćete postići uklanjanjem viška predmeta i namještaja iz prostora kako biste osigurali što više slobodnog mjesta za elemente namještaja koje želite istaknuti. Minimalizam je idealan način uređenja za jednostavno postizanje prozračnosti, koja će doći do punog izražaja uz reducirani broj i dizajn samih elemenata. Minimalizam dopušta kolorističku slobodu, a da pritom ne narušava svoje osnovne postavke.

Paleta razigranih pastelnih boja savršen se uklapa u proljetni doživljaj prostora. Ovisno o tome koliko ste hrabri, posegnite za ovim bojama kao osnovnim na zidovima u prostoru ili ih provucite kao detalje kroz dekorativne tkanine ili ukrasne predmete. Kolorit možete naglasiti i kroz umjetnička slikarska ili fotografska djela, koja će značajno odrediti karakter prostora svojom prisutnošću u njemu.

Ugođaj svake prostorije može postati proljetni. Naglasite ulazni dio doma. On je vrlo bitan dio stambenog prostora, pa njime iskažite dobrodošlicu proljeću i svojim gostima. Učinite ga svježim, neobičnim i originalnim. Odaberite elemente naglašenog dizajna u intenzivnim bojama, a sve popratite smjelim podnim prostirkama i neobičnim lampama. Ne zaboravite, ulazni dio ostavlja prvi dojam o vašem domu, ali i vama samima, pa mu posvetite posebnu pažnju prilikom uređenja.

Kuhinju naglasite smjelim odabirom fronti, koje mogu biti u intenzivnim bojama poput žute, zelene, narančaste, ružičaste, ljubičaste itd. Ukoliko niste dovoljno smjeli za takvo što, naglašeni kolorit provucite kroz oblogu kuhinjskog zida iznad radne plohe, ručkice elemenata ili ukrasne detalje, koji su sastavni dio modernih kuhinja.

Dječja soba je idealno mjesto za stvaranje proljetnih ugođaja jer sama po sebi treba biti vesela, prozračna, razigrana, obojana. Poigrajte se bojama fronti namještaja, tepiha i zidova, uzorcima posteljine i prekrivača kreveta. Neobičan i dinamičan dizajn namještaja je poželjan u sobi u kojoj sve treba prštati od energije i originalnosti.

Unesite dašak proljeće i u kupaonicu. Iako nećete skidati pločice s poda i zidova (osim ako niste planirali njezinu adaptaciju), jednostavno ćete je transformirati postavljanjem ukrasa od cvijeće ili grana postavljenih u dekorativne vaze i posude. Unošenjem elemenata prirode, kupaonica dobiva sasvim novo ozračje, baš kao i priroda koja nas okružuje.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović i mr. ing. arh. Izabele Galović Ninić, koje čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi