VANDALIZAM U METKOVIĆU

Uhvaćen piroman koji je zapalio Modnog Mačka

16.02.2010 u 11:51

Bionic
Reading

U metkovačka policija sumnja da je 24-godišnjak iz Opuzena sinoć je oko 2 sata poslije ponoći, na Trgu kralja Tomislava, polio benzinom i zapalio lutku Modnog Mačka, koja je pripremljena za večerašnu karnevalsku svečanost

U Policijskoj postaji Metković dovršeno je kriminalističko istraživanje o okolnostima zapaljenja lutke – karnevala, kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 24-godišnjak iz Opuzena počinio kaznena djela uništenje i oštećenje tuđe stvari i sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti. Mladi Opuzenac, sinoć je oko 2 sata poslije ponoći, na Trgu kralja Tomislava, polio benzinom i zapalio lutku Modnog Mačka, nakon čega se kombi vozilom udaljio s mjesta događaja.

Prilikom bijega s mjesta događaja, nije se zaustavio na znak policijskog službenika, već je ubrzao vožnju prema policijskom službeniku koji se morao izmaknuti s kolnika da bi izbjegao udar. Osumnjičeni je potom prošao kroz crveno svjetlo na raskrižju te otišao u pravcu Opuzena. Materijalna šteta koju je počinio procjenjuje se na iznos od oko 20 000 kuna.

Spaljena lutka Modnog Mačka

U dogovoru s Općinskim državnim odvjetništvom u Metkoviću i istražnom sutkinjom Županijskog suda u Dubrovniku, osumnjičeni će tijekom dana uz kaznenu prijavu bit doveden u istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku.

'Modnom Mačku, nakon ovakvog vandalizma', kaže Vinko Vuković, predsjednik pokladnog metkovskog društva, 'ne bi pomogli ni plastični kirurzi s Beverly Hillsa.' Ipak. Metkovci mogu odahnuti jer njegovo pokladno društvo užubano radi na izradi novog Marka Krnjevala, kojeg će večeras spaliti. 'Ovaj put' kaže Vuković, 'lutka će predstavljati piromana koji je našeg Modnog Mačka vatrom lišio njegova kratkog karnevalskog života.'