NAGRADNJAČA

Uhu zelena inicijativa za novu školsku godinu

25.08.2014 u 12:43

Bionic
Reading

Klimatske promjene, staklenički plinovi, emisije CO2 plinova dio su stvarnosti koja nam šalje glasnu i ozbiljnu poruku - hitno se pokreni – učini nešto za svoj planet! Na tragu globalne inicijative za očuvanje okoliša UHU pokreće zelenu inicijativu za novu školsku godinu i poručuje - ako želiš da svijet bude bolje mjesto za život, mijenjaj sebe danas!

Svaka promjena kreće od pojedinca – čovjeka u ogledalu. Čak i maleni doprinos svakog od nas ima veliki utjecaj na okoliš, jer Zemlja je svačija odgovornost.

Gospodarenje otpadom i recikliranje, štednja energije i povećanje ekološke osviještenosti, dio su zelenog poslovanja kojeg već duže vrijeme prati i UHU. U sklopu inicijative za održivi svijet, UHU daje svoj doprinos u zaštiti okoliša i smanjenju potrošnje resursa.

S obzirom na to da se većina plastike i dalje proizvodi iz sirove nafte, resursa koji je već dugo vremena oskudan, UHU je pronašao novi, obnovljiv prirodni resurs kojeg je upotrijebio u proizvodnji UHU Renature ljepila u sticku.

U skladu s time, za zeleni početak nove školske godine UHU predstvalja UHU RENATURE LJEPILO U STIKU - prvo ljepilo u stiku s ambalažom koju čini 58% biljnog materijala.

Bioplastična ambalaža većim je dijelom izvedena od uzgojene šećerne trske koja je obnovljiva te je kao takva ekološka alternativa konvencionalnoj plastici. UHU Renature ljepilo u sticku na taj način dokazano smanjuje potrošnju emisije CO2 za 46%, dok se potrošnja fosilnih sirovina smanjuje za 48%.

Pakiranje UHU Renature ljepila u stiku je 100% reciklirajuće, nema PVC-a, a čak 70% ljepila čine prirodni materijali i ne sadrži otapala.

UHU Renature ljepilo u stiku Renature ima minimalan utjecaj na okoliš, ali jednaku snagu lijepljenja kao standardni UHU stik. Razlog tome je, između ostalog, jedinstveni čep s navojem koji sprječava sušenje i osigurava dugotrajnost samog ljepila.

Proizvod je pouzdan i siguran te se lako ispire hladnom vodom, a pakiranje je inovativno i u potpunosti reciklirajuće.

UHU Renature ljepilo u stiku poziva sve zainteresirane školarce, klince i klinceze, te njihove roditelje, na kreativnu i edukativnu radionicu u prirodi, koja će se održati u nedjelju, 31. kolovoza na Bundeku, u Zagrebu u vremenu od 10.00 do 20.00 h.

Tportal.hr je za svoje čitatelje pripremio tri Uhu poklon paketa!

Imena dobitnika objavit ćemo u ponedjeljak, 1. rujna.

Nagradu su osvojile:

Maja Biondić Petričević
Silvija Pavošević
Marija Gazdek

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.