TEŠKO MU JE ODOLJETI

Udoban i svestran: Ovaj komad idealna je alternativa jaknama, a sad se vratio na modnu scenu na velika vrata

17.09.2021 u 06:53

Bionic
Reading

Padom temperatura ujesen modni kupci tradicionalno posežu za više slojeva i ugodnim tkaninama koje će im osigurati toplinu i udobnost, a dobrom opcijom za prelazak u hladne mjesece mogao bi se pokazati pončo

Ovaj topli odjevni komad bez rukava predstavljen je 1850-ih godina za američke vojne snage, a s dugogodišnjim stažem na modnoj sceni postao je sastavnim dijelom brojnih ormara i zgodnom opcijom za nošenje u prijelaznom razdoblju.

Pončo kao vrsta odjevnog komada stiže u širokom rasponu stilova i omogućuje lagan i opušten stajling ležerno prebačen preko džempera.

Često izrađen od vune, kašmira i drugih mekanih materijala, pončo nudi jednostavnu alternativu strukturiranim blejzerima, a osigurava udobnost kao nijedna druga jakna za prijelazno razdoblje.

Da je pončo ponovno relevantan na modnoj sceni, svojim kolekcijama dali su naslutiti brojni renomirani dizajnerski brendovi poput Anne Sui, Gabriele Hearts i britanskog Burberryja, a nekoliko brendova, poput francuskog Balmaina, predstavilo ih je u svojim kolekcijama za novu sezonu proljeće/ljeto.

  • +4
Pončo Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Kada govorimo o nošenju i stiliziranju ponča, zadatak je posve lagan jer se s lakoćom prilagođava različitim odjevnim komadima i prigodama.

Iako ne predstavlja prvi izbor u danima kada padne temperatura, riječ je o funkcionalnoj i stajliš opciji koja će vas pritom ugrijati.