VJEŽBAJTE S IVANOM

Učvrstite mišiće ruku

13.03.2009 u 07:00

Bionic
Reading

Bliži se lijepo vrijeme, pa će nas inspekcija lagane odjeće u ormaru podsjetiti na skorašnju sezonu kratkih rukava. Mnoge će žene i djevojke tada poželjeti punašne jastučiće na rukama zamijeniti čvrstim, izduženim mišićima

Osim lijepog izgleda, čvrste ruke pomažu i u obavljanju svakodnevnih poslova. Mnogima je logično to što sjedilačkim načinom života škodimo leđima i kralješnici, no istina je daleko šira: sjedilačkim načinom života, nedovoljnim kretanjem i nepravilnim pokretima narušavamo zdravlje cijelog tijela, pa je vrlo važno ojačati i ruke i ramena.

I u ovom setu vježbi koristimo malu loptu. Ako je nemate, vježbajte bez nje, zamišljajući da stiskanjem i opuštanjem mišića stišćete i puštate loptu ili umjesto loptice uzmite obični jastuk.

Nekoliko važnih uputa i savjeta:

- Pazite da su leđa ravna u svakom trenutku svake vježbe.
- Mnogi tijekom vježbanja osjete potrebu da dižu ramena, no ispravno vježbanje je sasvim suprotno – pokušajte u svakom trenutku svjesno spuštati ramena, gurati ih prema dolje praktički od vrata (od ušiju).
- Nije loše tijekom vježbanja stiskati i trbušne mišiće, jer oni pomažu da leđa držimo ravno.
- Ako vam je teško sjediti na podu spojenih stopala, slobodno sjednite na stolicu.

Kao i dosad, svaku vježbu ponovite 8-10 puta.

Detaljne upute za vježbanje možete pronaći u fotogaleriji. Vježbe osmislila i demonstrirala: Ivana Vuljević, www.dvoranica.hr