IVA ŠULENTIĆ

Učite o važnosti reciklaže od naše voditeljice

01.12.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Udruga Lijepa Naša i kompanija Tetra Pak već petu godinu zaredom provode edukativni projekt o adekvatnom zbrinjavanju upotrijebljene ambalaže Tetra Pak te važnosti brige za okoliš namijenjen hrvatskim ekoškolama i vrtićima

Potičući djecu na prikupljanje i izradu radova od upotrijebljene ambalaže Tetra Pak, mališani na zabavan način uče o ulozi čovjeka u brizi za okoliš.

Škole i vrtići koji su prijavljeni u projekt tijekom godine sakupljat će upotrijebljenu ambalažu Tetra Pak te od nje izrađivati skulpture, čestitke, crtane radove ili druga kreativna remek-dijela na tri zadane teme – klimatske promjene, zaštita šuma i reciklaža.

Ekopaketu ove se godine pridružila i ambasadorica Iva Šulentić koja će budnim okom pratiti projekt, sudjelovati u radionicama i biti članica žirija prilikom odabira najboljih radova u tri kategorije prema dobnim skupinama.
Iva je objeručke prihvatila izazov jer i sama reciklira upotrijebljenu ambalažu te smatra kako je važno najmlađe već od malih nogu educirati o važnosti odgovornog ponašanja prema prirodi.

Vjeruje da je uspjeh zasigurno zajamčen kad se edukacija provodi na zabavan i kreativan način. Priznala je i kako će joj uloga članice žirija biti vrlo nezahvalna jer vjeruje da će svi pristigli radovi biti zanimljivi i maštoviti. No poručila je svim sudionicima kako u ovom projektu nije bitno pobijediti već sudjelovati i naučiti kako paziti na okoliš u kojem živimo.

Želja je organizatora, uz edukaciju djece na prvom mjestu, osvijestiti škole, vrtiće i, naravno, roditelje kako bi primjerom ponašanja najmlađima bili uzor u poštovanju prirode.

Pozivamo sve zainteresirane ekoškole i vrtiće da se priključe projektu kako bi na zanimljiv i kreativan način educirali naše najmlađe te im usadili vrijednosti kojima ćemo budućim naraštajima ostaviti ljepši planet.

Više informacija pročitajte na službenoj facebook-stranici Ekopaket Hrvatska i na www.eko-paket.hr.