TUŽNA VIJEST

U Zagrebu preminula dizajnerica Diana Zelmanović, koja je punih 30 godina stajala iza brenda Oblak

08.02.2022 u 10:53

Bionic
Reading

Diana Zelmanović, poznata dizajnerica nakita i nekadašnja vlasnica Poklon galerije Oblak, čije su jedinstvene proizvode obožavale mnoge generacije, preminula je u Zagrebu, a tužnu vijest potvrdili su članovi njezine obitelji

Poznata dizajnerica nakita Diana Zelmanović umrla je u Zagrebu u ponedjeljak.

'Naša mama, baka, svekrva, prijateljica, Diana noćas je krenula prema Svjetlu. Zahvalni smo na daru njenog anđeoskog postojanja... Oprostila se od ovoga svijeta riječima: 'To je samo putovanje..idem dalje do ponovnog susreta...' Živimo dalje s tom nadom', napisali su na Facebooku njezini najbliži uz obavijest da je ispraćaj u utorak, 15. veljače u 12 sati na Krematoriju na Mirogoju.

Zelmanović je 30 godina stajala je iza brenda nakita Oblak. Ljubav prema nakitu i strast prema inovaciji održali su njen brend jednim od najdugovječnijih na hrvatskoj handmade umjetničkoj sceni.

Još je u školi drugima crtala crteže u zamjenu za zadaće iz matematike, pa su Škola primijenjene umjetnosti i Likovna akademija bile logičan nastavak.

Iznimno talentirana, kreativna i jedinstvena umjetnica posebnog senzibiliteta za svijet oko sebe ostavila je iza sebe neutješnima obitelj, prijatelje i kolege, koji se opraštaju od nje i na društvenim mrežama.