BEZ OGRANIČENJA

U šljokicama od glave do pete

29.12.2009 u 08:00

Bionic
Reading

U božićno vrijeme moda dodatno pomiče granice i ono bez čega tulumi, domjenci i novogodišnja noć ne mogu proći su šljokice, koje neodoljivo mame poglede. Krase torbice, haljine, sakoe, tajice, cipele, donje rublje...

U redu, otkako su nam se na ulice vratile lude osamdesete, kao da nas ništa više ne može iznenaditi, a šljokica na ženi nikad dosta. Uz to je stiglo i predblagdansko doba, kada i ulice odišu blještavilom, pa svjetlucavih detalja doista ni u kojem slučaju ne može biti previše.

Cure često ne mogu zamisliti da nose torbu okovanu šljokicama po danu, ali kad padne noć ne libe se ni najsmjelijih kombinacija koje izazivaju pozornost. I ove sezone su najveće modne kuće, ali i lanci ulične mode ponudili bezbrojne krpice i modne detalje u obliku šljokica i nema te modne sitnice koja ne bi mogla biti posuta ljuskicama.

Bliješteće ljuskice hvataju svjetlo pa time i poglede. Kako god se krećete, šljokice vas prikazuju u novom svjetlu. Čak i ako se ne možete odlučiti za odjevni predmet cijeli prekriven šljokicama, primjerice neodoljivu koktel-haljinu ili sve popularniju tunika-haljinu, možete biti sam svoj majstor i kupiti gotove sjajne trakice koje možete sami našiti na odjeću. Samo pripazite, ljuskice su od plastike i ako strše na rubu dekoltea, mogle bi vam nošenjem neugodno grebati kožu.

Trakicu možete uplesti i u kosu, zavezati oko zapešća, nositi kao remen.

Šljokice možete kombinirati i u obliku torbice, šala, štikli i obvezno make-upa. Gliter za oči, lice i usne te lak za kosu sa zlatnim, srebrnim i šarenim gliterom također je 'šljokičasti must have' u kozmetičkoj torbici.