klasik za toplije dane

U romantičnom i vedrom komadu: Najmlađa premijerka na svijetu plijenila pažnju osmjehom i jednostavnošću

21.06.2022 u 22:42

Bionic
Reading

Finska premijerka Sanna Marin u službenom je posjetu Hrvatskoj u sklopu svoje turneje po zapadnom Balkanu. Sastala se s predsjednikom Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejom Plenkovićem, a za tu prigodu odabrala je bijelu haljinu američkog modnog brenda

Sudeći prema njezinim dosadašnjim outfitima, Sanna Marin je sklona jednostavnosti, čistim linijama, monotonosti ali funkcionalnosti bez prevelikog praćenja modnih trendova. Na susretu s našim visokim državnicima pojavila se u Michael Kors bijeloj haljini od čipke midi duljine.

Struk je dodatno naglasila tankim crnim remenom i kožnim crnim salonkama, a imala je nenametljiv make up (kakav inače preferira) i mladenačku frizuru koji su se dobro uklopili u ovaj look s kojim nema greške. Kreacija kakvu je odabrala dovoljno je elegantna i chic za formalnu prigodu, a opet savršeno zaigrana za odlazak na ljetovanje.

  • +3
Sanna Marin Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Finska premijerka ranije je pokazala modnu smjelost pozirajući za izdanje magazina Trendi u elegantnom blejzeru bez košulje i grudnjaka što su mnogi ocijenili kao neprimjeren potez. Inače odabire modele izrađene od prirodnih materijala (lana ili svile), sklona je svijetlim bojama i cipelama debljih potpetica.

Voli i odjeću razigranih uzoraka (lišće, pruge, velikim cvjetovima). Zanimljivo je da je tijekom trudnoće nosila odjeću koja se nije skrivala, već, naprotiv, naglašava figuru u kojima je ponosno objavljivala fotografije na Instagramu.

Inače, politička karijera te vječno nasmijane Marin išla je brzopoteznom putanjom još otkako je kao 27-godišnjakinja postala šefica gradskog vijeća svoga rodnoga grada Tampere: 2015. je ušla u parlament, a potom i u vladu kao ministrica prometa i komunikacija. Najmlađa osoba na dužnosti čelnika vlada u povijesti Finske i treća premijerka u povijesti te nordijske zemlje bila je na naslovnici TIME-a, a Forbes ju je uvrstio među 100 najmoćnijih žena svijeta. No, ona se vozi javnim prijevozom i kupuje u lokalnim trgovinama.

Marin je odrasla u 'duginoj obitelji' te je kao dijete živjela s majkom i njezinom partnericom. Godine 2015. godine je ispričala da se kao dijete osjećala nevidljivom jer nije mogla otvoreno razgovarati o svojoj obitelji. No majka ju je uvijek podržavala u svemu i ulijevala joj osjećaj samopouzdanja da u životu može učiniti sve što poželi.

Prije dvije godine udala se za dečka nogometaša Markusa Raikkonena. Par se upoznao kad su oboje imali 18 godina, a roditelji su i 4-godišnje djevojčice Emme.