MOĆNI TRIKOVI

U ovome ćete izgledati vitkije i usred ljeta

07.07.2016 u 08:27

  • +9

Ljetni komadi za vitkiji look

Izvor: Promo fotografije / Autor: Zara/Mango/hm

Bionic
Reading

Koliko god volimo ljeto, mora se priznati da je zahtjevnije ako želimo prikriti male nesavršenosti jer zimi nas spašava slojevito odijevanje. No srećom, modni stručnjaci uvijek imaju pokoji modni trik u rukavu za to da i uz ljetne krpice možemo biti u najboljem izdanju

Otkrijte ramena

Sigurno znate za onu uzrečicu da se ramena nikada ne mogu udebljati, a kako je jedan od imperativa ove sezone što češće ih pokazati, nema razloga da to ne okrenete u svoju korist. Široke bluze i tunike mogu sakriti kritična područja poput struka ili guze, a istaknuti ono najbolje – ramena.

Sandale i cipele u nude boji

Da, baš poput Kate Middleton i ostalih slavnih dama koje se ne skidaju iz nude štikli, ljetna obuća u toj nijansi idealna je jer noge čini duljima i vitkijima. To se posebno odnosi na sandale s vezicama koje nezgodno mogu 'prerezati' i vizualno skratiti noge, a to baš nitko ne želi.

Haljine A-kroja

Osim što je ljeto idealno za haljine, komad u kojem odmah djelujemo ženstveno, A-kroj, najpoželjniji je za gotovo svaki oblik tijela. Imate li tijelo poput kruške, taj će ga kroj sakriti. Ženama koje su građene poput pješčanog sata će istaknuti obline, a atletskoj ili dječačkoj građi dati potreban volumen. A ako haljinu uparite sa spomenutim cipelama u nude nijansi, imate dobitnu kombinaciju.

Prugice

Iz sezone u sezonu ljeto je nemoguće zamisliti bez prugica, ali ako želite djelovati vitkije, kupite odjeću s okomitim crtama. High street brendovi imaju velik izbor takvih krpica, majice, bluze ili lagane hlače, pa ćete lako pronaći nešto u svome stilu.

Zavežite čvor

Još jedan trendovski trik koji je poželjan za bolji dojam. Bilo koja predimenzionirana majica ili košulja može se zavezati u čvor, na sredini ili sa strane, i imate još jedan trendi outfit u kojem ćete se bolje osjećati.

Krpice na preklop

Poput ideje s vezanjem majici ili košulja, haljine i suknje imaju istu čarobnu moć jer će naglasiti struk, a povez možete namjestiti tamo gdje je najpotrebniji.

Lagani ogrtači

Zimski trik sa slojevitim oblačenjem ponekad se može isfurati i ljeti laganim ogrtačima i kaftanima, a usput ćete biti vrlo chic