UZBUDLJIVA SKIJAŠKA SEZONA

U Obertauernu naći ćete zakopan BMW u snijegu

03.10.2013 u 14:27

Obertauern

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

U jednoj šaljivoj priči o Obertauernu priča se da je u njemu rođen Snježni bog koji se u mladosti oženio gospođom Holle, podrijetlom navodno također iz područja Hohe Tauern. Zbog toga je to mjesto od pamtivijeka obdareno velikom količinom snijega, što u drugim mjestima izaziva zavist. Činjenica je da u Obertauernu ima snijega od kraja studenog, a zimska sezona 2013/14. počinje 20. studenog

Naravno, priča o Snježnom bogu i njegovoj bucmastoj ženi samo je simpatična priča, no Obertauern zaista svoje bogatstvo snijegom može zahvaliti povoljnim okolnostima.

Kao prvo, nalazi se na 1.740 metara nadmorske visine, što gotovo osigurava rani snijeg. Zatim, zimsko vrijeme u Obertauernu uvjetovano je sjevernom te jadranskom ciklonom, tako da je krajnji rezultat uvijek obilan snijeg. I ove zime će Obertauern biti među prvim mjestima u alpskom području u kojima će početi zima, pa će se već u trećem tjednu studenog otvoriti dio liftova.

Svi će se liftovi otvoriti 29. studenog. Od toga dana će se početak zime slaviti glazbenim događanjima, između ostaloga nastupom Parov Stelar Banda 30. studenog.

Dakako, tauernski krug tada će već biti pripremljen za skijanje. To je jedan od najspektakularnijih skijaških krugova, u kojem je skijanje dopušteno u smjeru kazaljke na satu i obrnuto, te se vožnja može započeti i prekinuti na bilo kojem liftu. Ondje je spretno umreženo ukupno više od 100 kilometara skijaških staza, a sve su lako dostupne pješice sa svake točke u Obertauernu.

Tko svoju glad za snijegom želi utažiti velikom porcijom pršića pod skijama ili snowboardom, može to učiniti vrlo povoljno u razdoblju od 20. studenog do 21. prosinca.

Tada možete odabrati sedmodnevni boravak u zimskom 'hot-spotu' pokrajine Salzburger Land u pansionima s uključenim doručkom i šestodnevnom skijaškom kartom po cijeni već od 475 eura po osobi, u hotelima s tri zvjezdice s polupansionom po cijeni od 640 eura, kao i u hotelima s četiri zvjezdice s polupansionom za 749 eura.

Svi koji neće stići na početak skijaške sezone trebaju znati da je uživanje u snijegu u Obertauernu u siječnju, veljači i ožujku također vrlo povoljno. Naime u Obertauernu zimska sezona završava tek početkom svibnja 2014, a do tada ima još mnogo vremena.

Odabrani datumi iz zimskog kalendara Obertauerna:
Otvaranje sezone i početak rada liftova 20. 11. 2013.
Tjedni otvaranja uz akcijske cijene 20. 11. – 21. 12. 2013.
Službeno otvaranje zimske sezone uz Parov Stelar Band 30. 11. 2013.
Veliki tulum Ö3 Krampusparty 7. 12. 2013.
Bobbyjeve snježne avanture za djecu i mlade 14. – 21. 12. 2013.
Tjedni skijanja za starije od 30 godina 11. – 25. 1. 2014.
Tjedni pršića uz akcijske cijene 11. 1. – 1. 2. 2014.
Dan skijanja na Tauernu 22. 3. 2014.
Bobbyjeve snježne avanture za djecu i mlade 22. 3. – 29. 3. 2014.
Tjedni Sun & Fun uz akcijske cijene 22. 3. – 12. 4. 2014.
Bobbyjeve snježne avanture za djecu i mlade 19. 4. – 26. 4. 2014.
Tjedni Sun & Fun uz akcijske cijene 19. 4. – 4. 5. 2014.
Gamsleiten Kriterium (Lov na blago u snijegu) 24. – 27. 4. 2014.
Dan skijanja na Tauernu 26. 4. 2014.
Zatvaranje sezone u Obertauernu 4. 5. 2014.

Obertauern u pokrajini Salzburger Land, dosad poznat kao središte skijanja i tuluma, a u posljednje vrijeme i kao izvrsna obiteljska zimska destinacija, odnedavno je postao privlačna adresa i za boardere i freestylere.

Otvaranjem The Spota to mjesto na 1.740 metara nadmorske visine pruža jedinstven, vrhunski opremljen snowpark za freestylere. Novi snježni park nalazi se blizu četverosjedežnice Kehrkopf i nudi široku paletu poligona za skakanje i klizanje. Park je podijeljen na donji i gornji dio. Slike i dojmove pronađite na www.obertauern.com.

S The Spotom Obertauern zatvara krug zimske ponude koja obuhvaća sve, od obiteljskog snježnog parka Bibo-Bär za najmlađe, preko snježnog parka za freestylere namijenjenog mladima, Tauernrundea za zahtjevne skijaše svih uzrasta, do staze Gamsleiten 2. koja slovi za jednu od najstrmijih skijaških staza u Alpama, a namijenjena je iskusnim i hrabrim skijašima.

Uz Bobbyjeve snježne avanture, ondje je pokrenut izvrstan program u okviru kojega djeca brzo i uspijevaju stati na skije i snowboard, a da pritom previše ne opterete roditelje u financijskom smislu.

Ukoliko su budući snježni zečići mlađi od pet godina, Bobby nudi poludnevni tečaj skijanja ili snowboardinga za pet dana uz skijašku kartu za vrijeme tečaja, posudbu opreme za šest dana te smještaj u dodatnom krevetu u sobi roditelja po cijeni od samo 165 eura po djetetu. Ako obitelj stigne u zračnu luku Salzburg, prijevoz iz zračne luke do Obertauerna i natrag bit će uključen u ovaj povoljni paket aranžman.

Za djecu između pet i dvanaest godina, kada ih više ne možemo baš nazivati 'zečićima', cijena za paket Bobby iznosi 229 eura. Usluge za tečaj skijanja i snowboardinga, kao i posudba opreme, također su uključene, jednako kao i kod najmlađih. Za prijevoz iz Salzburga do Obertauerna i natrag toj se dobnoj skupini odobrava popust od 15 posto. Smještaj u sobi roditelja u ovom paket aranžmanu nije predviđen. No hoteli koji sudjeluju u programu Bobby nude vrlo atraktivne cijene za djecu tog uzrasta.

Na Osmoj kružnoj utrci u Gamsleitenu nagrada se zna. I ove godine to je BMW 3 karavan.

Istini za volju, BMW 3 karavan nije u pravom smislu riječi zakopan u snijegu. To ovom skupocjenom vozilu vjerojatno ne bi odgovaralo. Radi se o kovčegu u kojem se nalazi ključ, a taj ključ osigurava vlasništvo nad luksuznim vozilom.

Kako bi pronašli kovčeg, 26. travnja 2014. tisuće sudionika opet će s lopatom u ruci krenuti na stazu Gamsleiten 2 u Obertauernu, jednu od najstrmijih skijaških staza ove vrste u Europi.

Kako potraga za glavnom nagradom ne bi bila previše jednostavna i kako bi se i ostali sudionici mogli nadati nekoj nagradi, u snijegu skijaških staza zakopano je ukupno 30 kovčega, a u svima će se naći nešto lijepo.

No samo u jednom skriva se glavni zgoditak. Ni nalaznici ostalih 29 kovčega neće ostati praznih ruku. Bogate nagrade, vaučeri za putovanja i mnoge druge zanimljive stvari samo čekaju da ih netko pronađe.