ŠTO IM SE TO MOTA PO GLAVI

U muškim snovima žena nikad ne doživi orgazam

04.02.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Odrasle osobe sanjaju seks približno osam posto vremena koje provode spavajući, a najčešći oblik seksualne aktivnosti bio je snošaj, a slijede ga ljubljenje, maštanje i masturbacija

Istraživači sa sveučilišta u Montrealu došli su do te brojke analizirajući 3.500 dnevnika snova koje su sakupili od oba spola.

Muškarci i žene prijavili su sočne snove u otprilike jednaku omjeru. Zanimljivo je da su prijašnja istraživanja pokazala da žene rjeđe imaju seksualne snove, pa zasad znanstvenicima nije jasno sanjaju li žene vruće snove češće ili se samo manje srame nego prije.

No još uvijek postoje neke ključne razlike između muških i ženskim vrućih snova. Tako u četiri posto ženskih snova njezin partner postiže orgazam, a posebno je zanimljivo to da ni u jednom muškom seksi snu žena nije doživjela orgazam.

U ženskim snovima 20 posto partnera su sadašnji ili bivši ljubavnici, a muškarci u 14 posto slučajeva u snu vode ljubav sa sadašnjom ili bivšom ljubavnicom. Također je dvostruko veća vjerojatnost da će muškarac imati više partnerica u seksi snu nego žena.