NOVI NAČIN PREHRANE

U kojim godinama žene trebaju izbaciti desert?

29.08.2012 u 08:02

Bionic
Reading

Znanstvenici poručuju: nakon 50. godine života izbacite desert, jedite što manje mesa i sira, a što više voća i povrća

Nakon menopauze ženama nije lako smršavjeti. Smanjivanje unosa kalorija najčešće ne daje dovoljno dobre rezultate jer se rijetko koja žena odlučuje dugoročno živjeti na taj

način. No rješenje postoji i prilično je jednostavno.

Znanstvenici poručuju: nakon 50. godine života izbacite desert, jedite što manje mesa i sira, a što više voća i povrća. Do takvih su zaključaka došli na osnovi nedavno provedenog istraživanja u kojemu je sudjelovalo 500 žena koje su prošle menopauzu.

'Problem je što ženama, nakon što skinu određeni broj kilograma, opada motivacija. I ne samo to, nakon 50. događaju se i fiziološke promjene poput usporavanja metabolizma, a hormoni koji pojačavaju apetit pojačano se luče', istaknula je za ABC dr. Bethany Barone Gibbs sa sveučilišta Pittsburgh koja je vodila istraživanje.

Promjene u prehrani koje sada zagovaraju znanstvenici nisu velike i lako ih je primijeniti, a učinit će veliku razliku. Dakle, nakon menopauze prehrana žene trebala bi obilovati voćem i povrćem. Usto, unos slatkog i mesnih proizvoda trebalo bi znatno smanjiti. To nije samo recept za vitkost, nego i za dobro zdravlje.