KOMPAKTNI SUV

U Europu napokon stiže novi Jeep Cherokee

05.02.2014 u 12:10

  • +5

Jeep Cherokee

Izvor: Promo fotografije / Autor: jeep

Bionic
Reading

Ekspanzija Chryslera, nakon što ga je Fiat preuzeo, napreduje po planu i programu, pa ćemo tako nešto više od pola godine nakon lansiranja Cherokeeja u SAD-u i mi dobiti Jeepovu uzdanicu u segmentu kompaktnih SUV-ova

Čekanje se isplatilo jer ćemo za razliku od Amerikanaca dobiti Cherokee s odabirom između dva Fiatova dizelska motora. Snažniji model iz dvije litre obujma izvlači 170 KS i 350 Nm okretnog momenta te je standardno uparen s automatskim deveterostupanjskim mjenjačem, što je prvi put u klasi. Slabiji 2.0 Multijet II razvija 140 KS te raspolaže šesterostupanjskim ručnim mjenjačem.

Jedini benzinac u ponudi koristit će 3,2-litreni Chryslerov Pentastar V6 s 272 KS i spomenuti deveterostupanjski automatik.

U skladu s Jeepovom tradicijom Cherokee bi trebao biti pravi terenski stroj. Kupci će ga moći odabrati s pogonom na dva ili sva četiri kotača. Potonji će nuditi reduktor i blokadu stražnjeg diferencijala, kao i isključivanje stražnjeg prijenosa kad je nepotreban u cilju uštede goriva.

Više o Cherokeeju znat ćemo nakon službenog debija, kad bi Jeep trebao definirati i cijenu.