FRANCK

Turska kava koja se priprema na dva načina - brzo i sporo

29.02.2016 u 12:26

Bionic
Reading

Franck Cremu karakterizira puni okus, kao i bogata i postojana kremasta pjena te slatkaste arome koje će već pri prvom gutljaju ritual ispijanja kave učiniti još posebnijim

Postoji legenda kako je kava otkrivena, odnosno kako su ljudi došli na ideju početi piti kavu. Ona kaže kako je u Africi živio pastir imena Kaldiu koji je primijetio da koze veselo skakuću nakon što su pobrstile jedan grm. Znatiželja ga je obuzela pa je i sam otkinuo nekoliko bobica s tog grma i pojeo ih. Ubrzo se i on počeo osjećati živahno kao i njegove koze.
Sav uzbuđen ubrao je još bobica i ponio ih u selo, vjerskom starješini koji je to smatrao glupošću i bobice je bacio u vatru. Ali, prostorijom se proširio neobično ugodan miris pa je starješina pomiješao zrna s vrelom vodom i kušao. I tu je sve počelo, a ispijanje kave postalo je neizostavni jutarnji ritual gotovo svakog čovjeka kao i predah od svakodnevnih briga.


Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Svakim danom način pripreme kave se mijenja, prilagođava se ubrzanom načinu života, a pri tome kava zadržava svoju kvalitetu i aromu kakvu poznajemo od davnina. I većina nas voli puni, bogati okus turske kave, ali nam posao i obveze ne dopuštaju uvijek klasično pripremanje kave u džezvi. U Francku su našli jako dobro rješenje – Franck Cremu , 100% mljevenu, tursku kavu koja se može pripremati na klasičan način u džezvi, ali i na jednostavan i brz način samo prelijevanjem vrućom vodom.

Franck Crema kava osvaja jednostavnošću brze pripreme, uz puno bogatstvo okusa prave turske kave. Ako je još niste probali, naručite svoj besplatni uzorak ovdje

Osim većih pakiranja ove kave od 175, 250 i 375 grama, Franck je upravo predstavio i vrlo praktično pakiranje svoje nove Franck Creme koju sada možete pripremiti bilo kada i bilo gdje, bilo da ste u uredu, na fakultetu, negdje na putovanju ili jednostavno nemate vremena za kuhanje kave u džezvi. Dovoljno je da sadržaj jednog Stick2GO pakiranja Franck Creme od 9 grama prelijete vrućom vodom i u jednoj minuti dobijete sve bogatstvo mirisa i okusa prave turske kave. Preporučena cijena pojedinačnog pakiranja Franck Crema Stick2GO od 9 grama je 1,99 kn po komadu.