za vrhunske rezultate

Trikovi koje se isplati isprobati: Evo kako ukrasiti božićno drvce poput profesionalca

13.12.2021 u 10:48

Bionic
Reading

Ukrašavenje božićnog drvca za brojne predstavlja vrlo jednostavan zadatak, no ne i za profesionalne dekoratere koji ovom zadatku pristupaju poprilično ozbiljno kako bi stvorili božićno drvce iz snova

Od obrezivanja suvišnih grana do davanja više prostora ukrasima i skrivanja dodatnih lampica u nevidljivom dijelu drvca, trikovi profesionalnih dekoratera za postizanje božićnog drvca iz snova kreću se od klasičnih do mudrih, a svaki od njih zasigurno će učiniti da vaše drvce ove blagdanske sezone izgleda posebnije.

Kada ste odabrali drvce koje će krasiti vaš dom, dekorateri savjetuju da prije njegova ukrašavanja odvojite trenutak i obrežete suvišne grane.

Kako ističu, potrebnu je osigurati slojevitost drvca, a za nju je potreban prostor za pravilno postavljanje lampica i ukrasa.

Ključno je osiguravanje dovoljno prostora na način da svaki ukras visi bez dodirivanja grana jer u suprotnom sjajne dekoracije neće odbijati svjetlo kako biste željeli.

Crvena i zelena u kombinaciji predstavljaju blagdanski klasik kada govorimo o dekoru, no prema riječima dekoratera itekako se isplati napraviti odmak od ove klasične sheme odabirom neočekivane palete boja za statement izgled drvca.

Svako će božićno drvce zablistati ukoliko ga ukrasite od vrha do dna, a brojni dekorateri kunu se u moć 'suknjica' za božićno drvce koje dnu bora daruju boju, teksturu ili dodatan sjaj.

Ručno rađene dekoracije učinit će da drvce u domu izgleda osobnije i posebno, a upravo njih najviše favoriziraju profesionalni dekorateri.

Kako bi vaše drvce izgledalo dodatno zanimljivo, uz lampice i ukrase ukomponirajte i umjetni snijeg jer ovaj detalj pomoći će dodatno naglasiti zimsku, blagdansku atmosferu u domu.

Umjesto omatanja drvca lampicama, profesionalni dekorateri savjetuju da ih na drvce postavite okomito. Ova tehnika postavljanje lampica omogućuje njihov ravnomjerniji raspored na drvcu.

Sjajne trakice, prema riječima profesionalnih dekoratera, jedan su najpodcjenjenijih ukrasa za božićno drvce, a ukrasite li svoje drvce s njima, zauzvrat ćete uživati u dodatnom sjaju i privlačnom vintage dojmu drvca.

Većina ljudi prilikom ukrašavanja božićnog drvca fokusira se na njegov prednji dio zanemarujući stražnji, a s obzirom na to da lampice svijetle kroz grane, mogućnost da drvce dodatno svijetli nikako bi trebalo preskočiti.

Krhke i vrijedne dekoracije strateški postavite na sam vrh drvca ukoliko ih želite sačuvati od kućnih ljubimaca, a kako biste maskimalizirali sjaj svoga drvca lampice strateški postavite u blizini najsjajnijih ukrasa za jaču refleksiju svjetlosti.